Bika pénisz leves

Bika pénisz leves

00_bikaleves.jpg

Ázsiai street food videókat nézegettem a neten, és nem kevés olyan filmecskére bukkantam, amelyekben a bika péniszéből készült ételeket majszoltak a helyiek és a turisták egyaránt. Elirigyeltem tőlük ezt a gasztronómiai élményt, elhatároztam, hogyha látok a piacon ilyen szervet, vásárolok belőle és kipróbálom. Nem sok reményt fűztem hozzá, finoman szólva nem a legkeresettebb része a marhának. Nem hittem a szememnek, amikor megpillantottam egy halommal a Csarnok egyik hentesüzletének a kirakatában. Ott büszkélkedtek a pultban, jelenlétükkel megalkotva a gasztroprüdéria fogalmát.

Gyorsan vettem kettőt, nehogy elfogyjon. ;))))) Úgy voltam a dologgal, ha nem lesz ehető számomra, akkor megkapja a macska, majd nem mondom el neki, hogy mit eszik. 🙂

Várakozáson felül sikerült ez a leves, ugyan sok munka volt vele, de megérte. Na, azért nem állítom, hogy napi szinten lesz a hűtőmben ebből a nemes alapanyagból, már csak azért sem, mert azóta nem is láttam egy hentesnél sem. 

Hozzávalók: 

2 db bika pénisz
2 db citromsárga répa
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 db zellergumó (közepes méretű)
1 db paradicsom
1 db paprika
2 db vöröshagyma
2 db fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld

néhány csepp szójaszósz

01_bikaleves.jpg

Elkészítése: 

A péniszeket megmosom, lehártyázom és 15-20 centiméteres darabokra vágom.

02_bikaleves.jpg

Hideg vízben teszem fel a tűzre, felforralom, majd leöntöm róla a vizet. Ezt még kétszer megismétlem.  Az utolsó felöntés előtt kiszedem a darabokat, és kivágom a húgycsövet. Ilyenkor az állagváltozás miatt ezt sokkal könnyebben meg tudom tenni, mintha nyersen próbálkoznék vele. 

03_bikaleves.jpg

A készülő levesbe teszem a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségféléket.

04_bikaleves.jpg

12 órácskára ott felejtettem a tűzön, éppen csak gyönygyöztetve. A főzés utolsó negyedében tettem bele a sót. Elég bátortalanul kóstoltam bele, annak ellenére, hogy az illata nagyon ínycsiklandó volt, már lepergett a lelki szemeim előtt, ahogy fújva elrohan a macska, mikor elé teszem a rosszul sikerült ételt. :)) Aggodalomra szerencsére semmi okom nem volt. Gyönyörű, tiszta és remek ízű levest sikerült belőle készíteni. 

05_bikaleves.jpg

Következhet a leves szűrése.  

06_bikaleves.jpg

A zöldségeket és a pénisz darabokat óvatosan szedem ki a fazékból. 

07_bikaleves.jpg

Karikára vágom eme nemes szervet, az állaga és az íze legjobban a főtt marhalábra emlékeztet, tiszta kollagén, intenzív marha ízvilággal. A belőle készült leves kihűtve, szinte már túl keményre kocsonyásodott. 

08_bikaleves.jpg

A tányérba teszem a zöldségdarabokat és a marha pénisz korongokat. 

09_bikaleves.jpg

Rászedem a forró levest, friss petrezselyem levélkékkel szórom meg. 

10_bikaleves.jpg

Néhány csepp szójaszósszal billentettem helyre az enyhén sóhiányos ízét.

11_bikaleves.jpg

12 thoughts on “Bika pénisz leves

  1. Ekkora a szegénység, hogy ilyesmiket kell ennie ennek a szerencsétlennek? (mindjárt jön egy okos, aki elmagyarázza, hogy hány csillió forint a bikadákó)..

  2. Miért, a disznó ex-szaros beléből készült hurkát kolbászt sem eszed meg? Vagy a penészes, büdös sajtokat?

  3. Mielőtt levágták, szegény bika utolsó szava az volt, hogy „Kabbe a faszom!”

    Teljesült a kívánsága.

  4. Erdélyben tokányt ettünk bikatökből puliszkával. Nagy röhögések között tunkoltuk ki a bográcsot, mert nagyon finom volt. Bármikor nekilátnék újra.

  5. Tudjátok hogy a párizsiban és más felvágottakban mi van? Elárulom hogy többek között az összes állat nemiszerve is benne van,olyan tökéletes a gyártástechnológia hogy mindent fel lehet használni.Egyik húsüzemben kipróbálták hogy bedobtak a darálnivaló cuccok közé egy pár gumicsizmát és a párizsi minőségén semmit nem rontott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük