Ázsiai street food videókat nézegettem a neten, és nem kevés olyan filmecskére bukkantam, amelyekben a bika péniszéből készült ételeket majszoltak a helyiek és a turisták egyaránt. Elirigyeltem tőlük ezt a gasztronómiai élményt, elhatároztam, hogyha látok a piacon ilyen szervet, vásárolok belőle és kipróbálom. Nem sok reményt fűztem hozzá, finoman szólva nem a legkeresettebb része a marhának. Nem hittem a szememnek, amikor megpillantottam egy halommal a Csarnok egyik hentesüzletének a kirakatában. Ott büszkélkedtek a pultban, jelenlétükkel megalkotva a gasztroprüdéria fogalmát.
Gyorsan vettem kettőt, nehogy elfogyjon. ;))))) Úgy voltam a dologgal, ha nem lesz ehető számomra, akkor megkapja a macska, majd nem mondom el neki, hogy mit eszik. 🙂
Várakozáson felül sikerült ez a leves, ugyan sok munka volt vele, de megérte. Na, azért nem állítom, hogy napi szinten lesz a hűtőmben ebből a nemes alapanyagból, már csak azért sem, mert azóta nem is láttam egy hentesnél sem.
Hozzávalók:
2 db bika pénisz
2 db citromsárga répa
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 db zellergumó (közepes méretű)
1 db paradicsom
1 db paprika
2 db vöröshagyma
2 db fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
só
néhány csepp szójaszósz
Elkészítése:
A péniszeket megmosom, lehártyázom és 15-20 centiméteres darabokra vágom.
Hideg vízben teszem fel a tűzre, felforralom, majd leöntöm róla a vizet. Ezt még kétszer megismétlem. Az utolsó felöntés előtt kiszedem a darabokat, és kivágom a húgycsövet. Ilyenkor az állagváltozás miatt ezt sokkal könnyebben meg tudom tenni, mintha nyersen próbálkoznék vele.
A készülő levesbe teszem a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségféléket.
12 órácskára ott felejtettem a tűzön, éppen csak gyönygyöztetve. A főzés utolsó negyedében tettem bele a sót. Elég bátortalanul kóstoltam bele, annak ellenére, hogy az illata nagyon ínycsiklandó volt, már lepergett a lelki szemeim előtt, ahogy fújva elrohan a macska, mikor elé teszem a rosszul sikerült ételt. :)) Aggodalomra szerencsére semmi okom nem volt. Gyönyörű, tiszta és remek ízű levest sikerült belőle készíteni.
Következhet a leves szűrése.
A zöldségeket és a pénisz darabokat óvatosan szedem ki a fazékból.
Karikára vágom eme nemes szervet, az állaga és az íze legjobban a főtt marhalábra emlékeztet, tiszta kollagén, intenzív marha ízvilággal. A belőle készült leves kihűtve, szinte már túl keményre kocsonyásodott.
A tányérba teszem a zöldségdarabokat és a marha pénisz korongokat.
Rászedem a forró levest, friss petrezselyem levélkékkel szórom meg.
Néhány csepp szójaszósszal billentettem helyre az enyhén sóhiányos ízét.
Pfuj. Miért nem nyersen veszed a szádba?
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez bunkó hozzászólás volt. Oké, hogy neked nem tetszik, de akkor sem kéne így..
@Yoss:
Igen, elismerem. De iszonyú undor fogott el, kb. mintha meztelen csigát kellene nyersen ennem. Brrrr…
Ekkora a szegénység, hogy ilyesmiket kell ennie ennek a szerencsétlennek? (mindjárt jön egy okos, aki elmagyarázza, hogy hány csillió forint a bikadákó)..
@bandigyerek:
Ha a posztoló nőnemű, akkor a barátja/férje helyében nagyon vigyáznék.
na ezt nem enném meg…ennyi erővel lehetne a disznóét is…fuuujjjjj
Miért, a disznó ex-szaros beléből készült hurkát kolbászt sem eszed meg? Vagy a penészes, büdös sajtokat?
Mielőtt levágták, szegény bika utolsó szava az volt, hogy „Kabbe a faszom!”
Teljesült a kívánsága.
A haltejet is megesszük, pedig az a hím hal spermája. Mégis hogy imádjuk. Ez a leves sem lehet rossz.
Gondolom a lószart is megennétek, ha elég drágán adnák…
Erdélyben tokányt ettünk bikatökből puliszkával. Nagy röhögések között tunkoltuk ki a bográcsot, mert nagyon finom volt. Bármikor nekilátnék újra.
Tudjátok hogy a párizsiban és más felvágottakban mi van? Elárulom hogy többek között az összes állat nemiszerve is benne van,olyan tökéletes a gyártástechnológia hogy mindent fel lehet használni.Egyik húsüzemben kipróbálták hogy bedobtak a darálnivaló cuccok közé egy pár gumicsizmát és a párizsi minőségén semmit nem rontott.