Füstölt libamáj és harcsa mangópürével

Füstölt libamáj és harcsa mangópürével

01_maj_harcsa_mango.jpg

Felbuzdulva azon, hogy milyen jól sikerült a füstölt afrikai harcsa filé, elkezdtük párosítani fejben különböző ízekkel. Az itt látható tányérra füstölt pecsenye libamáj és mangópüré társaságában került bazsalikom hajtásokkal díszítve. 

Hozzávalók:

150 g érett mangó
15 g kristálycukor
füstölt afrikai harcsa
füstölt pecsenye libamáj

bazsalikom hajtások  

Elkészítése: 

A hámozott, kockára vágott mangót edénybe teszem.  

02_maj_harcsa_mango.jpg

Rászórom a cukrot, enyhén sózom. Néhány perc alatt összefőzöm. Nem főzöm sokáig, így tudom a legtöbb ízt, és frissességet megőrizni a pürémben.

03_maj_harcsa_mango.jpg

 Rúdmixerrel pürésítem. 

04_maj_harcsa_mango.jpg

 A füstölt harcsából szeleteket vágok. 

05_maj_harcsa_mango.jpg

A füstölt libamáj is szeletelésre kerül.  

06_maj_harcsa_mango.jpg

 A tányérokra teszem a mangópürét. 

07_maj_harcsa_mango.jpg

 A harcsa szeletekről leveszem a bőrét. 

08_maj_harcsa_mango.jpg

 A mangópürére helyezem a máj és a hal szeleteket.  

09_maj_harcsa_mango.jpg

Végül a minihajtások is a tányérra kerülnek. Ropogós baguette-el, élvezettel majszoltuk. 

10_maj_harcsa_mango.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük