Felbuzdulva azon, hogy milyen jól sikerült a füstölt afrikai harcsa filé, elkezdtük párosítani fejben különböző ízekkel. Az itt látható tányérra füstölt pecsenye libamáj és mangópüré társaságában került bazsalikom hajtásokkal díszítve.
Hozzávalók:
150 g érett mangó
15 g kristálycukor
füstölt afrikai harcsa
füstölt pecsenye libamáj
só
bazsalikom hajtások
Elkészítése:
A hámozott, kockára vágott mangót edénybe teszem.
Rászórom a cukrot, enyhén sózom. Néhány perc alatt összefőzöm. Nem főzöm sokáig, így tudom a legtöbb ízt, és frissességet megőrizni a pürémben.
Rúdmixerrel pürésítem.
A füstölt harcsából szeleteket vágok.
A füstölt libamáj is szeletelésre kerül.
A tányérokra teszem a mangópürét.
A harcsa szeletekről leveszem a bőrét.
A mangópürére helyezem a máj és a hal szeleteket.
Végül a minihajtások is a tányérra kerülnek. Ropogós baguette-el, élvezettel majszoltuk.