Néhány hónapja kitaláltuk, hogy muszáj csökkenteni a mélyhűtőkben felhalmozódott alapanyagok mennyiségét. Még nem állunk nyerésre, de azért küzdünk. Ezzel a levessel 2 zacskó télről megmaradt, mirelit zöldbabbal lett kevesebb. Ez egy teljesen alap verzió, aki szereti, dúsíthatja tejföllel vagy tejszínnel. Friss kaporral ízesítettük, de mehetett volna bele petrezselyem vagy tárkony is.
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
negyed zeller (100 g)
1 szál fehérrépa (130 g)
2 szál sárgarépa (200 g)
400 g sárga hüvelyű zöldbab
400 g zöld hüvelyű zöldbab
1 csokor kapor
2 liter zöldség/csirke alaplé vagy víz
250 g virsli
1 evőkanál repceolaj
Elkészítése:
Az olívaolajon lepirítom a kis kockákra vágott vöröshagymát. Ha a vöröshagyma lepirult, akkor hozzáadom az apróra vágott fokhagymát.
A zellert és a répákat megpucolom, zöldbab darabokhoz igazított hasábokra vágom, és a hagymás alaphoz adom. Picit pírítom, majd felöntöm az alaplével.
Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadom a zöldbabot.
A virslit bevagdosom és 2 centis darabokra vágom, olajon megsütöm.
A levesbe az utolsó pillanatban kerül a finomra vágott kapor.
A levest a sült virslifalatokkal tálalom.
jol nez ki ez a kanos zoldbableves, de ez mocskosul nincs megfove.
A virslit is kulon sutni, aztan hozzaadni, a kaprot a vegen beleszorni? A leves tobbek kozott azert leves, hogy egy leben fojjon ami benne van, igy kiegeszitik egymas izet. Ehelyett itt ugy lett a „leves” osszerakva, szervetlenul, egymashoz nem kapcsolodva.
Ehez a konyhaművészeti remekműhöz ajánlanám desszertnek:
youtu.be/WYnDzdU8vvs