Medvehagymás, mascarponés spagetti

Medvehagymás, mascarponés spagetti

medvehagyma_mascarpone_00.jpg

Egy igen egyszerű, de annál finomabb ételt készítettünk, így a medvehagyma szezon záró akkordjaként. A lágy, krémes mártásba forgatott tésztát a ropogós kolbásszal és hagymakockákkal egészíthetünk ki, így téve igazán élvezetessé minden falatot.

Hozzávalók:

2000 g víz
250 g durum spagetti

250 g mascarpone
100 g medvehagyma
fél citrom leve
szerecsendió
bors

150 g kolbász
pirított hagymakocka

Elkészítése:

Sós vízben megfőzöm a spagettit. A főzővízből félreteszek egy keveset, a tészta leszűrését követően.

medvehagyma_mascarpone_01.jpg

A kolbászt vékonyan felszeletelem és ropogósra sütöm. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges zsírt.

medvehagyma_mascarpone_02.jpg

A medvehagyma szárát eltávolítom, összeturmixolom a mascarponével és egy kevés tészta főzővízzel. Ízesítem sóval, borssal és pici szerecsendióval.

medvehagyma_mascarpone_03.jpg

Egy serpenyőbe öntöm a medvehagymás mártást, felforralom, és beleforgatom a spagettit. Ha túl sűrű, adok még hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.

medvehagyma_mascarpone_04.jpg

Frissítem néhány csepp citromlével.

medvehagyma_mascarpone_05.jpg

Kolbászkarikákkal és pirított hagymakockával megszórva tálalom a tésztát.

medvehagyma_mascarpone_06.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük