Egy igen egyszerű, de annál finomabb ételt készítettünk, így a medvehagyma szezon záró akkordjaként. A lágy, krémes mártásba forgatott tésztát a ropogós kolbásszal és hagymakockákkal egészíthetünk ki, így téve igazán élvezetessé minden falatot.
Hozzávalók:
2000 g víz
250 g durum spagetti
só
250 g mascarpone
100 g medvehagyma
fél citrom leve
szerecsendió
bors
só
150 g kolbász
pirított hagymakocka
Elkészítése:
Sós vízben megfőzöm a spagettit. A főzővízből félreteszek egy keveset, a tészta leszűrését követően.
A kolbászt vékonyan felszeletelem és ropogósra sütöm. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges zsírt.
A medvehagyma szárát eltávolítom, összeturmixolom a mascarponével és egy kevés tészta főzővízzel. Ízesítem sóval, borssal és pici szerecsendióval.
Egy serpenyőbe öntöm a medvehagymás mártást, felforralom, és beleforgatom a spagettit. Ha túl sűrű, adok még hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.
Frissítem néhány csepp citromlével.
Kolbászkarikákkal és pirított hagymakockával megszórva tálalom a tésztát.