Paprikás pulykaragu kuszkusszal

Paprikás pulykaragu kuszkusszal

00_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A paprikás pulykaragu ízében nagyjából hozza, amit egy pörkölttől el lehet várni egy picit könnyebb verzióban. Minimális munkával nagy mennyiség készíthető, tökéletes előre bedobozolni a dolgos hétköznapokra. A ragu sütőben történő befejezése igen praktikus, hiszen így nem tud leégni, nyugodtan tehetjük a dolgunkat, addig, amíg elkészül. A kuszkusz köret elkészítése pedig villámfeladat. 

Hozzávalók:

2000 g pulykamell
700 g vöröshagyma
200 g paradicsom
100 g paprika
5 gerezd fokhagyma
85 g szőlőmagolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
fél teáskanál őrölt kömény

500 g kuszkusz
620 g víz
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál só

Elkészítése:

A vöröshagymát megpirítom az olajon.

01_pulykaragu_kuszkusz.jpg

Az utolsó 1 percben hozzáadom a fokhagymát.

02_pulykaragu_kuszkusz.jpg

Megszórom fűszerpaprikával.

03_pulykaragu_kuszkusz.jpg

Néhány gyors kavarás és rögtön rádobom a tv paprikát.

04_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A paradicsom következik.

05_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A pulykát nagyobb kockákra vágom. Sózom, borsozom, fűszerezem majorannával és köménnyel. 

06_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A hús mehet az alapba, néhány percig pirítom tovább, majd felöntöm vízzel. A lábosra ezután mehet a teteje, és így beteszem a sütőbe 110 fokon 2-3 órára, amíg a hús megpuhul. 

07_pulykaragu_kuszkusz_csere2.jpg

A köret végtelenül egyszerű.

08_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A kuszkuszra ráöntöm a forró, sós vizet, majd letakarom folpack-kal kb. 10 percre.

09_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A petrezselymet felaprítom.

10_pulykaragu_kuszkusz.jpg

A kuszkuszt villával átmozgatom, a petrezselyem egy részével összeforgatom. (Teszek félre a tálaláshoz is,)

11_pulykaragu_kuszkusz.jpg

Íme a paprikás pulykaragu kuszkusszal és jó sok petrezselyemmel.

12_pulykaragu_kuszkusz.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük