Roppant olcsón és gyorsan elkészíthető. Most a sörtésztához egy különleges, füstös ízvilágú, ír sört használtunk, amely kellemesen támogatja a sült hagyma ízét.
Hozzávalók:
vöröshagyma
225 g liszt
115 g barna füstölt sör
100 g szénsavas ásványvíz
1 teáskanál méz
fél teáskanál sütőpor
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sört és a vizet egy keverőedénybe öntöm.
Beleszórom a lisztet.
Belecsurgatom a mézet.
Enyhén sózom.
Alaposan összekeverem, eközben beleszórom a sütőport is.
Kevés liszttel beszórom a hagymakarikákat.
Enyhén sózom.
Elkezdem a hagymakarikák bemártását a tésztába.
160-170 fokra előmelegített, bőséges olajban aranybarnára sütöm.
Íme a nagy halom ropogós hagymakarika.