
Roppant olcsón és gyorsan elkészíthető. Most a sörtésztához egy különleges, füstös ízvilágú, ír sört használtunk, amely kellemesen támogatja a sült hagyma ízét.
Hozzávalók:
vöröshagyma
225 g liszt
115 g barna füstölt sör
100 g szénsavas ásványvíz
1 teáskanál méz
fél teáskanál sütőpor
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sört és a vizet egy keverőedénybe öntöm.

Beleszórom a lisztet.

Belecsurgatom a mézet.

Enyhén sózom.

Alaposan összekeverem, eközben beleszórom a sütőport is.

Kevés liszttel beszórom a hagymakarikákat.

Enyhén sózom.

Elkezdem a hagymakarikák bemártását a tésztába.

160-170 fokra előmelegített, bőséges olajban aranybarnára sütöm.

Íme a nagy halom ropogós hagymakarika.

