Kapros, fokhagymás juhtúró

Kapros, fokhagymás juhtúró

01_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Egyszerű, 5 perc alatt elkészíthető finomság, amely szinte mindig van a hűtőben. A hétköznapi villámreggelik számomra elképzelhetetlenek nélküle. Fontos, hogy a juhtúró erőteljes ízű, „csípős”, a kapor friss, a tehéntúró krémes, jó állagú legyen.   

Hozzávalók:

250 g juhtúró
250 g tehéntúró
1 nagy csokor kapor
2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A kétféle túrót és az apróra vágott fokhagymát egy villával összedolgozom. Sokkal gyorsabb volna valami géppel vagy akár kézzel, de szerintem így lesz megfelelő az állaga.

02_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Elkeverem  benne a kaprot.

03_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Rozskenyérrel, fürjtojással, retek- és borsócsírával tálalom.

04_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük