Kaptam ajándékba egy jó adag Angus hátszínt, megörültem neki nagyon, mert eszembe jutott, hogy a fagyóban van még néhány a fekete hamburgerbuciból, amit nem rég csináltam. A húspogácsába tettem a saját készítésű mangalica szalonnából is, hogy még szaftosabb legyen. Tükörtojás, ropogós bacon, jégsaláta került még a buciba, és egy lilahagymás, uborkás, enyhén mustáros, savanyított zöldborssal ízesített majonézes mártással vágtam nyakon. Nem volt könnyű átharapni.
Hozzávalók:
a húspogácsához:
170 g Angus hátszín
40 g sós mangalica szalonna
bors
só
olaj a sütéshez
a mártáshoz:
100 g majonéz
15 g teáskanálnyi magos mustár
1 g savanyított zöldbors
15 g lilahagyma
40 g csemege uborka
az összeállításhoz:
1 db hamburgerbuci
3 szelet bacon
jégsaláta
a köret:
250 g burgonya
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Elősütöm a parázsburgonyát, azaz 180 fokos sütőben, alaposan sózva, alufóliával lefedve, puhára sütöm.
Egy edénybe dobom a húspogácsa alapanyagait, enyhén sózom.
Összedolgozom.
Sablonnal megformázom a húsmasszát.
Elkészítem a mártást. A majonézbe szórom a vágott zöld borsot.
Belekanalazom a magos mustárt.
Beledobom a kockára vágott, lesózott, kinyomkodott lilahagymát.
A kockára vágott savanyú uborkát is elkeverem benne. Hűtőszekrényben pihentetem tálalásig.
Ízlés szerint megsütöm a húspogácsát, én kedvelem ha még rózsaszín a közepe.
Megsütöm a bacon szeleteket.
Már a tükörtojás is a teflon felületen serceg.
A bucit lassan pirítom meg, hogy jól átmelegedjem.
Az elősütött krumplikat félbevágom és megpirítom.
Felépítem a burgert: bucialj, mártás, vágott jégsaláta, hús, mártás, tükörtojás, bacon, saláta, mártás, bucitető a sorrend.
Így néz ki kettévágva, remek volt befalni a ropogós krumplidarabokkal.
Klassz lehet ajándékba kapni egy jó adag Angus hátszínt, amikor épp van a fagyóba (ez gondolom a mélyhűtő óvodai középső csoportjában használatos, affektáló elnevezése) néhány saját készítésű fekete hamburgerbuci, meg saját készítésű mangalica szalonna…..Lehetett volna a sok izgalmas képhez még párat a hűtőszekrényről, a fogpiszkálókról, tányérokról és evőeszközökről, akkor még szakszerűbb lenne.
Jó ég, elsőre ánusz burgert olvastam. 😀