After Eight madártej

After Eight madártej

01_after_eight_madartej.jpg

Egy kellemesen mentolos, könnyű, légies, kakaóbab törettel megszórt habkorong úszik az étcsokoládéval készült, hűvös madártej tetején. Remek desszertként, de érdemes dupla adagot csinálni, mert forrócsokoládéként bögrébe töltve, friss kaláccsal is remek.

Hozzávalók:

500 g tej
100 g étcsokoládé (min. 70%)
40 g + 20 g + 20 g eritrit
2 db tojás
1-2 csepp mentaolaj 

pörkölt kakaóbab töret

Elkészítése:

Az étcsokoládét felolvasztom a tejben.

02_after_eight_madartej.jpg

Hozzáadom a 40 g eritritet.

03_after_eight_madartej.jpg

Sózom egy picit.

04_after_eight_madartej.jpg

A tojásokat szétválasztom.

05_after_eight_madartej.jpg

A sárgáját kikeverem 20 eritrittel.

06_after_eight_madartej.jpg

Hőkiegyenlítek, azaz a csokoládés tejet fokozatosan a tojássárgájához kanalazom.  

07_after_eight_madartej.jpg

Ezután az egészet visszaöntöm a lábosba és kb. 80 fokosra melegítem. Ezután mehet a csokoládés madártej a hűtőbe.

08_after_eight_madartej.jpg

A tojásfehérjét félig felverem, hozzáadom az 1 vagy 2 csepp mentaolajat.

09_after_eight_madartej.jpg

Beleszórom a 20 g eritritet, és folytatom a habverést.

10_after_eight_madartej.jpg

A kemény habot egy mikrózható edénybe simítom. 

11_after_eight_madartej.jpg

A hab a mikróban 45-90 másodperc alatt elkészül (készülék függő), amelyből szeleteket vágok, és pogácsa szaggatóval megformázom.

12_after_eight_madartej.jpg

A hab tetejére egy kevés pörkölt kakaóbab töret kerül a tálaláskor.

15_after_eight_madartej.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük