Egy kellemesen mentolos, könnyű, légies, kakaóbab törettel megszórt habkorong úszik az étcsokoládéval készült, hűvös madártej tetején. Remek desszertként, de érdemes dupla adagot csinálni, mert forrócsokoládéként bögrébe töltve, friss kaláccsal is remek.
Hozzávalók:
500 g tej
100 g étcsokoládé (min. 70%)
40 g + 20 g + 20 g eritrit
2 db tojás
1-2 csepp mentaolaj
só
pörkölt kakaóbab töret
Elkészítése:
Az étcsokoládét felolvasztom a tejben.
Hozzáadom a 40 g eritritet.
Sózom egy picit.
A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját kikeverem 20 eritrittel.
Hőkiegyenlítek, azaz a csokoládés tejet fokozatosan a tojássárgájához kanalazom.
Ezután az egészet visszaöntöm a lábosba és kb. 80 fokosra melegítem. Ezután mehet a csokoládés madártej a hűtőbe.
A tojásfehérjét félig felverem, hozzáadom az 1 vagy 2 csepp mentaolajat.
Beleszórom a 20 g eritritet, és folytatom a habverést.
A kemény habot egy mikrózható edénybe simítom.
A hab a mikróban 45-90 másodperc alatt elkészül (készülék függő), amelyből szeleteket vágok, és pogácsa szaggatóval megformázom.
A hab tetejére egy kevés pörkölt kakaóbab töret kerül a tálaláskor.