A sertéstarját mustárosan készítem el úgy hogy az ízes, omlós és szaftos legyen. Egy végtelenül egyszerű szendvicset csináltunk belőle, de jól passzol hozzá egy friss, üde saláta vagy burgonya köret is.
Hozzávalók:
sertéstarja
mustár
friss zsálya
olaj
bors
só
sós kalács
majonéz
jégsaláta
Elkészítése:
A tarját 1,5 cm vastag szeletekre vágom, sózom és borsozom.
A szeleteket megkenem mustárral és megszórom frissen vágott zsályával.
Folpack-ba csomagolva hűtőbe teszem minimum 1 napra, de az sem baj, ha 2 napig pihen a hús a pácban.
A szeleteket serpenyőben, egy kevés olajon elősütöm.
Ezután a húst 120 fokos sütőben sütöm tovább alufóliával lefedve. Akkor jó, ha a hús olyan puha, hogy egy villával könnyedén falatokra tudom szedni. Ehhez körülbelül 90 perc szükségeltetik.
A kalács szeleteket megkenem majonézzel.
Szálasra vágott jégsalátával ágyazok meg a húsnak.
Egy jó nagy kupac húst teszek a jégsalátára, és egy kis szaftot is kanalazok rá.
Mennyei eledel, olyan igazán puha és szaftos.