Ez a recept nagyon hasznos, ha van egy kis maradék sült csirkemellünk, de ez a krém van annyira finom, hogy érdemes csak emiatt is sütni. El lehet készíteni füstölt csirkemellből is, úgy még jobb, de azt nehéz beszerezni, illetve elég drága is, elkészítése pedig időigényes, illetve füstölő berendezés is szükségeltetik hozzá. Szóval ebben az esetben folyékony füstöt használtunk. Ropogós bagettbe halmozva ezt a tartalmas, de a citromtól és a petrezselyemtől mégis friss krémet, némi paradicsom és salátakeverék társaságában igen kellemes szendvicset kapunk.
Hozzávalók:
A sült csirkemellhez:
csirkemell
olívaolaj
só
bors
A krémhez:
200 g sült csirkemell
200 g majonéz
40 g tejföl (20%)
22 g frissen facsart citromlé
16 g petrezselyem
3 g folyékony füst
Elkészítése:
Szilikonos sütőpapírra teszem a csirkemell filéket, sózom, borsozom, olívaolajjal picit meglocsolom.
Ráhajtom a sütőpapírt, a peremét összecsavarom, hogy jól zárjon.
180 fokon 30-40 perc alatt a csirkemellek el is készülnek.
Ha kihűlt, aprítóba teszem és ledarálom, majd átöntöm egy keverőedénybe.
Hozzáadom a majonézt.
A frissen facsart citromlé következik.
Beleszórom a frissen vágott petrezselymet.
A folyékony füstöt belecsurgatom.
Jól összeforgatom.
Egy kevés tejföllel még frissítem a krémemet a legvégén.
Vastagon megkenem a félbe vágott, friss, ropogós bagett alsó felét csirkekrémmel, rá paradicsomkarikákat helyezek, arra pedig salátakeveréket.
Íme a kész szendó.
Szia!
Már elnézést, én azt hittem, hogy ez a kaja valóban füstölt csirkemellből készül. Ha már az oldalon házi füstölőt reklámozol!
Nem az ún. folyékony füsttel készült, max. a Bp. belvárosi 100-150 éves hagyományos (értsd: zsírtól tocsogó, agyonpaprikázott, sózott, borsozott) zöldfűszert, mint leprát kerülő éttermek kínálatában lévő – ún, grillételek választékából van…
Szerinted, ez a kaja nem jobb egy grillezésből megmaradt csirkemell, vagy csirkecomb darabból???
Ez valami elképesztően jó lett. Köszönjük a receptet a család nevében!
Küldtem belőle az ismerősömnek. A gödöllői gépészkoleszosok állítólag csirkenőcsnek nevezték el, annyira ízlett nekik. :-))) Tényleg verhetetlen, köszönjük a receptet.