Füstös csirkekrémes szendvics

Füstös csirkekrémes szendvics

01_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Ez a recept nagyon hasznos, ha van egy kis maradék sült csirkemellünk, de ez a krém van annyira finom, hogy érdemes csak emiatt is sütni. El lehet készíteni füstölt csirkemellből is, úgy még jobb, de azt nehéz beszerezni, illetve elég drága is, elkészítése pedig időigényes, illetve füstölő berendezés is szükségeltetik hozzá. Szóval ebben az esetben folyékony füstöt használtunk. Ropogós bagettbe halmozva ezt a tartalmas, de a citromtól és a petrezselyemtől mégis friss krémet, némi paradicsom és salátakeverék társaságában igen kellemes szendvicset kapunk. 

Hozzávalók:

A sült csirkemellhez:

csirkemell
olívaolaj

bors

A krémhez:

200 g sült csirkemell
200 g majonéz
40 g tejföl (20%)
22 g frissen facsart citromlé
16 g petrezselyem
3 g folyékony füst

Elkészítése:

Szilikonos sütőpapírra teszem a csirkemell filéket, sózom, borsozom, olívaolajjal picit meglocsolom.

02_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Ráhajtom a sütőpapírt, a peremét összecsavarom, hogy jól zárjon. 

03_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

180 fokon 30-40 perc alatt a csirkemellek el is készülnek.

04_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Ha kihűlt, aprítóba teszem és ledarálom, majd átöntöm egy keverőedénybe.

05_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Hozzáadom a majonézt. 

06_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

A frissen facsart citromlé következik.

07_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Beleszórom a frissen vágott petrezselymet.

08_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

A folyékony füstöt belecsurgatom. 

09_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Jól összeforgatom. 

10_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Egy kevés tejföllel még frissítem a krémemet a legvégén.

11_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Vastagon megkenem a félbe vágott, friss, ropogós bagett alsó felét csirkekrémmel, rá paradicsomkarikákat helyezek, arra pedig salátakeveréket. 

12_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

Íme a kész szendó.

13_fustolt_csirkes_szendvics.jpg

3 thoughts on “Füstös csirkekrémes szendvics

  1. Szia!
    Már elnézést, én azt hittem, hogy ez a kaja valóban füstölt csirkemellből készül. Ha már az oldalon házi füstölőt reklámozol!
    Nem az ún. folyékony füsttel készült, max. a Bp. belvárosi 100-150 éves hagyományos (értsd: zsírtól tocsogó, agyonpaprikázott, sózott, borsozott) zöldfűszert, mint leprát kerülő éttermek kínálatában lévő – ún, grillételek választékából van…
    Szerinted, ez a kaja nem jobb egy grillezésből megmaradt csirkemell, vagy csirkecomb darabból???

  2. Küldtem belőle az ismerősömnek. A gödöllői gépészkoleszosok állítólag csirkenőcsnek nevezték el, annyira ízlett nekik. :-))) Tényleg verhetetlen, köszönjük a receptet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük