Angus tatár

Angus tatár

01_angus_tatar.jpg

Általában nem szeretem a meglepetéseket, de azért nagyon megörültem, amikor kaptam egy kis adag darált bélszínt, még ha azt nem is illik ledarálni. 🙂

Tatárt készítettem belőle pikánsan, mindenféle földi jóval, többek között ecetes zöld borssal, szardellával és kapribogyóval.

Hozzávalók:

170 g angus bélszín
4 g szardella
1 g ecetes zöldbors
3 g kapribogyó
1 db tojássárgája
0,5 g fűszerpaprika
16 g Foolchili – ketchup morugával
6 g mustár
10 g Foolchili – füstölt paprika krém
10 g lilahagyma
2 g fokhagyma

a tálaláshoz:

pirítós
főtt fürjtojás
paradicsom
jalapeno
lilahagyma
metélőhagyma
tojássárgája

 

Elkészítése:

Egy hideg keverőtálba teszem a darált bélszínt. Rászórom a finomra vágott lilahagymát.  Beleteszem a vágott szardellát, savanyított földborsot és a kapribogyót. 

02_angus_tatar.jpg

 Beleszórom a fűszerpaprikát,  belekanalazom a csípős ketchupot és a mustárt.

03_angus_tatar.jpg

Tovább fűszerezem a füstölt paprika krémmel.

04_angus_tatar.jpg

 A tojássárgája is belekerül.

05_angus_tatar.jpg

Uh, nagyon jól néz ki ez a színkavalkád. Sietve összekeverem, hogy ne melegedjen fel a keverékem, tálalásig hűtőszekrényben tartom.

06_angus_tatar.jpg

A tatárt egy félgömb alakú tállal vagy merőkanállal megformázom, a közepét kimélyítem kicsit, és beleteszek egy friss tojássárgáját,  egy kevés vágott snidlinget szórok rá. Köré teszem a ropogós pirítósokat, a fürjtojást és a zöldségeket. Mielőbb harapjunk már bele!

20_angus_tatar.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük