Általában nem szeretem a meglepetéseket, de azért nagyon megörültem, amikor kaptam egy kis adag darált bélszínt, még ha azt nem is illik ledarálni. 🙂
Tatárt készítettem belőle pikánsan, mindenféle földi jóval, többek között ecetes zöld borssal, szardellával és kapribogyóval.
Hozzávalók:
170 g angus bélszín
4 g szardella
1 g ecetes zöldbors
3 g kapribogyó
1 db tojássárgája
0,5 g fűszerpaprika
16 g Foolchili – ketchup morugával
6 g mustár
10 g Foolchili – füstölt paprika krém
10 g lilahagyma
2 g fokhagyma
só
a tálaláshoz:
pirítós
főtt fürjtojás
paradicsom
jalapeno
lilahagyma
metélőhagyma
tojássárgája
Elkészítése:
Egy hideg keverőtálba teszem a darált bélszínt. Rászórom a finomra vágott lilahagymát. Beleteszem a vágott szardellát, savanyított földborsot és a kapribogyót.
Beleszórom a fűszerpaprikát, belekanalazom a csípős ketchupot és a mustárt.
Tovább fűszerezem a füstölt paprika krémmel.
A tojássárgája is belekerül.
Uh, nagyon jól néz ki ez a színkavalkád. Sietve összekeverem, hogy ne melegedjen fel a keverékem, tálalásig hűtőszekrényben tartom.
A tatárt egy félgömb alakú tállal vagy merőkanállal megformázom, a közepét kimélyítem kicsit, és beleteszek egy friss tojássárgáját, egy kevés vágott snidlinget szórok rá. Köré teszem a ropogós pirítósokat, a fürjtojást és a zöldségeket. Mielőbb harapjunk már bele!