Körözött

Körözött

00_korozott.jpg

A körözött egy klasszikus, megkerülhetetlen kenegetős. Régebben (70′, 80′, 90′,) tv paprikába töltve tálaltuk. A paprika jelen esetben jalapeno, amelyet megpirítottunk, hogy még ízesebb legyen, és ugyan a körözött nincs beletöltve, de így is hozza a régi ízeket. 

Hozzávalók:

500 g tehéntúró
500 g juhtúró
2 nagy gerezd fokhagyma
12 g fűszerpaprika
20 g mustár
25 g ketchup (Foolchili – ketchup morugával)
1 g őrölt kömény
bors

1 fej lilahagyma
néhány jalapeno
olívaolaj
petrezselyem
kapor

Elkészítése:

A tehén- és juhtúrót egy tálba teszem, rászórom a fűszerpaprikát.

01_korozott.jpg

Rákerül az apróra vágott fokhagyma.

02_korozott.jpg

Mehet bele bors bőven. Sózni nem kell, ha a juhtúró elég sós.

03_korozott.jpg

Egy kis mustártól pikánsabb lesz.

04_korozott.jpg

Ugyancsak jót tesz neki egy kis csípős ketchup.

05_korozott.jpg

Íme keverés előtt:

06_korozott.jpg

Íme keverés után:

07_korozott.jpg

Néhány szép, ropogós jalapeno a kertből, félbevágva és kimagozva.

08_korozott.jpg

Forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon megpirítom, enyhén sózom.

09_korozott.jpg

A lilahagymát vékonyra szeletelem és lesózom.

10_korozott.jpg

Tálaláskor egy kevés zöldet (vágott petrezselyemzöld és kapor) is szórok a szendvicsekre.

11_korozott.jpg

One thought on “Körözött

  1. Ez a rendkívül bonyolult és összetett étel elkészítése elég jól lett képanyaggal dokumentálva. A következőnek esetleg a limonádét ajánlom. :-))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük