Sokunknak van egy jól bevált tonhalkrém receptje, illetve mégsem, mert jó az szemre is. Mi most leírtuk, hogy szerintünk hogyan lesz fincsi, harmonikus ez a klasszikus szendvicsre való. Olajbogyóval, paradicsommal, friss salátával az igazi.
Hozzávalók:
a krémhez:
300 g tonhal („saját levében fajta”)
300 g natúr vajkrém
60 g tejföl (20%)
20 g petrezselyem
20 g citromlé
só, ha szükséges
egy szendvicshez:
1 db paradicsomos ciabatta
150 g tonhalkrém
25 g olajbogyó
45 g paradicsom
15 g salátakeverék
Elkészítése:
A tonhalat lecsepegtetem.
Mehet egy keverőedénybe a vajkrémmel és a tejföllel.
Hozzáöntöm a citromlevet.
Beleszórom a frissen vágott petrezselymet és összeforgatom.
A friss, középen kettévágott, szárított paradicsommal dúsított ciabatta alsó részét jól megpakolom tonhalkrémmel, és kimagozott olajbogyókat teszek rá.
Paradicsomkarikákat és salátát teszek rá.
Íme a kész szendó: