Tonhalkrémes szendvics

Tonhalkrémes szendvics

01_tonhalas_szendvics.jpg

Sokunknak van egy jól bevált tonhalkrém receptje, illetve mégsem, mert jó az szemre is. Mi most leírtuk, hogy szerintünk hogyan lesz fincsi, harmonikus ez a klasszikus szendvicsre való. Olajbogyóval, paradicsommal, friss salátával az igazi.

Hozzávalók:

a krémhez:

300 g tonhal („saját levében fajta”)
300 g natúr vajkrém
60 g tejföl (20%)
20 g petrezselyem
20 g citromlé
só, ha szükséges

egy szendvicshez:

1 db paradicsomos ciabatta
150 g tonhalkrém
25 g olajbogyó
45 g paradicsom
15 g salátakeverék

Elkészítése:

A tonhalat lecsepegtetem.

02_tonhalas_szendvics.jpg

Mehet egy keverőedénybe a vajkrémmel és a tejföllel.

03_tonhalas_szendvics.jpg

Hozzáöntöm a citromlevet.  

04_tonhalas_szendvics.jpg

Beleszórom a frissen vágott petrezselymet és összeforgatom.

05_tonhalas_szendvics.jpg

A friss, középen kettévágott, szárított paradicsommal dúsított ciabatta alsó részét jól megpakolom tonhalkrémmel, és kimagozott olajbogyókat teszek rá.

06_tonhalas_szendvics.jpg

Paradicsomkarikákat és salátát teszek rá.

07_tonhalas_szendvics.jpg

Íme a kész szendó:

08_tonhalas_szendvics.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük