
A kókuszgolyót a cukrászatokban a felszeletelésre kerülő sütemények és piskótalapok leeső szélének, szaknevén nemes hulladék, felhasználásával készítik, a háziasszonyok háztartási kekszet használnak hozzá, mi most egy kalóriaszegényebb, gluténmentes, egészségesebb verziót készítünk.
Hozzávalók:
3 db banán
155 g zabpehely
80 g kókuszreszelék
80 g sárgabaracklekvár
50 g eritrit
50 g rum
40 g méz
10 g kakaó
7 g útifű maghéj
vanília ízlés szerint
pici só
Elkészítése:
Egy tálba teszem a felkarikázott banánt, zabpelyhet, eritritet, útifű maghéjat, kakaót, a kókusz felét, sót és vaníliát.

Beleöntöm a rumot.

Belecsurgatom a mézet.

A házi sárgabaracklekvár is belekerül.

Összegyúrom az alapanyagokat, hagyom állni legalább fél órát. Két sütőpapír között kinyújtom és egyforma kockákra vágom.

A két tenyerem között gömböket formázok a kockákból.

Kókuszreszelékbe forgatom.

Katonás rendben sorakoznak a kész kókuszgolyók.

