Gluténmentes kókuszgolyó

Gluténmentes kókuszgolyó

01_bananos_kokuszgolyo.jpg

A kókuszgolyót a cukrászatokban a felszeletelésre kerülő sütemények és piskótalapok leeső szélének, szaknevén nemes hulladék, felhasználásával készítik, a háziasszonyok háztartási kekszet használnak hozzá, mi most egy kalóriaszegényebb, gluténmentes, egészségesebb verziót készítünk. 

Hozzávalók:

3 db banán
155 g zabpehely
80 g kókuszreszelék
80 g sárgabaracklekvár
50 g eritrit
50 g rum
40 g méz
10 g kakaó
7 g útifű maghéj
vanília ízlés szerint
pici só

Elkészítése:

Egy tálba teszem a felkarikázott banánt, zabpelyhet, eritritet, útifű maghéjat, kakaót, a kókusz felét, sót és vaníliát.

02_bananos_kokuszgolyo.jpg

Beleöntöm a rumot.

03_bananos_kokuszgolyo.jpg

Belecsurgatom a mézet. 

04_bananos_kokuszgolyo.jpg

A házi sárgabaracklekvár is belekerül. 

05_bananos_kokuszgolyo.jpg

Összegyúrom az alapanyagokat, hagyom állni legalább fél órát. Két sütőpapír között kinyújtom és egyforma kockákra vágom.

06_bananos_kokuszgolyo.jpg

A két tenyerem között gömböket formázok a kockákból. 

07_bananos_kokuszgolyo.jpg

Kókuszreszelékbe forgatom. 

08_bananos_kokuszgolyo.jpg

Katonás rendben sorakoznak a kész kókuszgolyók.  

09_bananos_kokuszgolyo.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük