Lazac olívaolajban

Lazac olívaolajban

 01_lazac_olivaolajban.jpg

Rendszeresen készítünk halkonzerveket házilag, így olcsóbban tudunk a boltinál jobb minőséget produkálni. Viszonylag egyszerűen elkészíthetőek, érdemes velük bíbelődni, nagyon finomak. Ezeket a konzerveket visszük kirándulásokra, nyaralásokra, szívesen bontjuk fel reggelihez, de pizzára vagy egyéb tésztaételekhez is nagyszerű.

Hozzávalók:

700 g lazacfilé (bőrösen 800 g volt)
465 g olívaolaj a felöntéshez és kb. 20 g a sütés előtti átforgatáshoz
5 g só
5 db kicsi babérlevél
25 szem bors

Elkészítése:

Lebőrözöm a lazacszeleteket. 

02_lazac_olivaolajban.jpg

Közepes kockákra vágom filét.

03_lazac_olivaolajban.jpg

Enyhén sózom és olívaolajjal átforgatom a lazac kockákat sütés előtt.

04_lazac_olivaolajban.jpg

Sütőpapírral fedett tepsibe teszem, úgy hogy ne érjenek össze, így egyenletesen fognak megsülni. 

05_lazac_olivaolajban.jpg

200 fokon, 10 perc alatt elősütöm.

06_lazac_olivaolajban.jpg

Még forrón 200 ml-es üvegekbe teszem az elősütött lazackockákat, felöntöm 80 fokosra melegített olívaolajjal. 

07_lazac_olivaolajban.jpg

Az üvegekbe kerülnek a fűszerek is. Így, forrón lezárom az üvegeket, és 98 fokos vízfürdőbe teszem 50 percre, így sokáig eláll hűtés nélkül is, de fénytől védett helyen érdemes tárolni. 

08_lazac_olivaolajban.jpg

Egy része már mehet is a polcra, a másik része ajándéknak készült, reméljük sok örömet és ínyenc pillanatot szereztünk vele. 

09_lazac_olivaolajban.jpg

One thought on “Lazac olívaolajban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük