Rendszeresen készítünk halkonzerveket házilag, így olcsóbban tudunk a boltinál jobb minőséget produkálni. Viszonylag egyszerűen elkészíthetőek, érdemes velük bíbelődni, nagyon finomak. Ezeket a konzerveket visszük kirándulásokra, nyaralásokra, szívesen bontjuk fel reggelihez, de pizzára vagy egyéb tésztaételekhez is nagyszerű.
Hozzávalók:
700 g lazacfilé (bőrösen 800 g volt)
465 g olívaolaj a felöntéshez és kb. 20 g a sütés előtti átforgatáshoz
5 g só
5 db kicsi babérlevél
25 szem bors
Elkészítése:
Lebőrözöm a lazacszeleteket.
Közepes kockákra vágom filét.
Enyhén sózom és olívaolajjal átforgatom a lazac kockákat sütés előtt.
Sütőpapírral fedett tepsibe teszem, úgy hogy ne érjenek össze, így egyenletesen fognak megsülni.
200 fokon, 10 perc alatt elősütöm.
Még forrón 200 ml-es üvegekbe teszem az elősütött lazackockákat, felöntöm 80 fokosra melegített olívaolajjal.
Az üvegekbe kerülnek a fűszerek is. Így, forrón lezárom az üvegeket, és 98 fokos vízfürdőbe teszem 50 percre, így sokáig eláll hűtés nélkül is, de fénytől védett helyen érdemes tárolni.
Egy része már mehet is a polcra, a másik része ajándéknak készült, reméljük sok örömet és ínyenc pillanatot szereztünk vele.
Ha az Olasagasti alapanyagának minőségét frissességben űberelni tudod, ok.! Guszták a képek, kösz!