Tészta, sajt, spenót, lazac az egyik legklasszikusabb kombó. Egy különlegesebbnek számító, pénz érmére emlékeztető tésztafélét használtunk hozzá. Saját készítésű lazackonzervünket, valamint olíva- és capribogyót raktuk a tetejére.
Hozzávalók:
200 g lazac (ehhez a recepthez a saját konzervünket használtuk)
250 g tészta (croxetti)
2 evőkanál olívaolaj (a lazackonzervből)
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
140 g bébi spenót
240 g mascarpone
100-150 g a tészta főzővizéből
10 g capribogyó
40 g olajbogyó
10 g vágott bébi spenót
bors
só
Elkészítése:
Megfőzöm a tésztatallérokat, nem főzöm túl, maradjon némi harapási élmény.
Enyhén leolajozva várja a tészta, hogy beugorhasson a forró raguba.
A házi lazackonzervet lecsepegtetem.
A konzerv olaján lepirítom a hagymát és a fokhagymát.
Enyhén sózom.
Kicsit megfonnyasztom rajta a csíkokra vágott spenótot.
Összemelegítem a mascarponéval.
A tészta főzővizéből löttyintek bele egy keveset, hogy jó szaftos legyen.
Belehuppantom a még forró tésztát a raguba.
Már tálalhatok is. Egy közepes kalaptányérba teszem a raguba forgatott tésztát.
Ráteszem a lazacdarabokat, így van ideje a forró ragunak átlangyosítani a halhúst.
Rászórom a kapribogyót.
A magjáról levágott olívabogyó darabok is rákerülnek.
Azonnal faljuk fel, egy pillanatig se várjunk tovább!
Capri.