A szalonnás és füstölt húsos, kalóriában és purinban gazdag ételek fogyasztása kezd indokolatlanná válni a hőmérséklet emelkedésével, a tavaszi finomságok kapják a nagyobb teret a táplálkozásunkban. A finom, zsenge spenót az egyik legkorábbi friss leveles zöldség a kertekben, így a piacokon is. Ebből készítettünk egy kencét, friss ropogós kenyérre téve haraptunk belőle nagyokat. Készítsétek el ti is!
Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
30 g spenót
70 g natúr joghurt
100 g mascarpone
120 g pisztácia
bors
só
Elkészítése:
A sózott, pörkölt pisztáciaszemeket megszabadítom a héjuktól.
Kevés olívaolajon lepirítom a hagymacsíkokat.
Hozzápirítom a fokhagymakarikákat is.
Sózom, borsozom.
Hamar megfonnyasztom rajta a spenótleveleket.
Hozzámelegítek egy kevés házi joghurtot.
A spenótragut pépesre turmixolom, amikor már langyosra hűlt hozzákeverem a mascarponét.
Néhány mozdulattal szép egyneműre keverem.
Belekeverem a hámozott, vágott pisztácia 2/3-át, az 1/3-át félreteszem a szendvicsek tetejének a megszórásához.
Az élénkzöld színek látványa vitaminná válik a szivárványhártyámon, ez a klorofeeling.
Ezt már csak a ropogós kenyérrel történő fogyasztás tudja felülmúlni.