Répatorta eritrittel és zabliszttel

Répatorta eritrittel és zabliszttel

01_repatorta.jpg

Csókolom, répatorta van? A répatorta a nyuszikás vicc óta egy óriási klasszikus, akkor az igazi ha jó szaftos marad a közepe. Mi most cukor- és búzalisztmentesen készítettük el. 

Hozzávalók:

470 g mandulaliszt
130 g zabliszt
23 g sütőpor
780 g sárgarépa (pucolt súly)
260 g eritrit
10 db tojás
2 db narancs héja
18 g friss gyömbér
2 g fahéj

450 g natúr joghurt
120 g eritrit
7 lap zselatin
1 citrom reszelt héja

gyümölcsök

Elkészítése:

Az eritrit harmadával kihabosítom a tojássárgáját. 

02_repatorta.jpg

A répát meghámozom, lereszelem a reszelő apróbb lukú lapján. 

03_repatorta.jpg

A narancs héját  és a gyömbért is lereszelem. 

04_repatorta.jpg

Összekeverem a mandulát, a zablisztet és a sütőport egy pici sóval és fahéjjal.

05_repatorta.jpg

Felverem a fehérjét az eritrit kétharmadával. Az eritritet akkor kezdem el adagolni a fehérjéhez, amikor az már félig felverődött.

07_repatorta.jpg

Nem verem túl, akkor jó, ha ilyen szép csőrösen engedi el a habverő a fehérjét.

08_repatorta.jpg

A reszelt répával elkeverem a kihabosított sárgájákat. 

09_repatorta.jpg

Elkeverem benne a többi szárazanyagot. 

10_repatorta.jpg

Finoman beleforgatom a felvert fehérjét. 

11_repatorta.jpg

Tortaformába, illetve szilikonformába adagolom a répás masszát. 170 fokon sütöm. A tortát 35-40 percig, a kisebbeket kb. 15 percig.

12_repatorta.jpg

Amíg sül, elkészítem a citrusos joghurthabot. Beáztatom hideg vízbe a zselatinlapokat. 

13_repatorta.jpg

Lereszelem a citromhéjat, és a joghurthoz szórom az eritrittel együtt. Összemelegítem.

14_repatorta.jpg

Elkeverem benne a vízből kiszedett, kicsavart lapzselatinjaimat, majd kihűtöm. 

15_repatorta.jpg

Közben kisültek a répás piskótáim. Mihamarabb kihűtöm azokat. 

16_repatorta.jpg

A megkötött, kihűlt joghurtzselét rúdmixerrel teszem kenhető állagúvá, ha kicsit állni hagyom, újra összezselésedik.

17_repatorta.jpg

Vastagon elkenem a répatortácskák tetején, ugyanígy járok el a 16 szeletes tortám esetében is. 

18_repatorta.jpg

Különböző citrusfélékből készített filével és áfonyával díszítem.

19_repatorta.jpg

A nagy torta tetejét is berakom a gyümölcsökkel, ha a joghurthab kihűl és megköt, jól rögzíti a gyümölcsöket.

20_repatorta.jpg

Íme egy kívánatos szelet a tortából.

21_repatorta.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük