Gofri

Gofri

Készítik kevert tésztából sütőporos lazítással, piskótaszerű felvert változatban, gyúrt verzió is létezik mazsolányi jégcukor darabokkal. Mi most egy kevert, de élesztős lazítású gofrit mutatunk nektek. Az otthoni gofrizás örömeit élvezzük, amióta kaptunk egy erre specializált készüléket. Tartsatok velünk!

Hozzávalók:

500 g finomliszt
10 g élesztő
90 g kristálycukor
4 g só
500 g tej
2 db tojás
200 g vaj
200 g nádcukor

Elkészítése:

Egy dagasztótálba teszem az alapanyagokat, kivéve a vajat.

Beleöntöm  tejet.

A szép, egynemű, igen lágy tésztához adom a szobahőmérsékletű vajat.

A vaj egy kicsit szilárdít a tészta állagán.

Szobahőmérsékleten kelesztem két órán át.

Íme a habkönnyű tészta, csupa buborék.

Kiemelek egy kis merőkanálnyit a tésztából, és megszórom nádcukorral, a cukrozott felületet teszem a forró teflonrácsra.

Megszórom a tészta tetejét is nádcukorral, és lecsukom a gofrisütőt.

8-9 perc múlva érdemes megnézni az alját, elkészült ez az illatos, aranybarna finomság.

Itt sorakoznak, halmozódnak élükre állítva, befalásra várva.

Fahéjas porcukorral.

Vagy házi meggylekvárral.

Igazán szaftosan.

Még fahéjat is!!!

Atya-gatya, cukorsokkkkk!!!!!!!  Csóóóókolom! Egyszer egy szerzetes azt mondta: ” Soha ne egyél élvezetből!”  Ezt még gyakorolni kell.  ;)))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük