
Az alternatív tejféleségek egyre nagyobb teret hódítanak az alap élelmiszereink között. A tejfehérje vagy tejcukor érzékenységgel, intoleranciával élő emberek jogos igénye, hogy ne kelljen teljesen lemondaniuk a tejfogyasztás élményéről. Erre ad megoldást ez a házilag is könnyen elkészíthető magital. Desszertre emlékeztető ízvilággal rendelkező, erőteljesen mákízű finomság.
Hozzávalók:
200 g darált mák
1000 g víz
40 g méz
só
Elkészítése:
Megdarálom a mákot.

Összeturmixolom a mákot, a vizet.

Sűrű szövésű szűrőzsák segítségével kipréselem.

A kipréselt mákrost a szűrőzsákban, szinte szárazra préselve:

Enyhén sózom.

Belenyomom a mézet, szelíden összemelegítem, maximum 45 fokig.

Mehet is a máktej az üvegbe.

Hűtőszekrényben 4-5 napig eláll. Jellegzetesen mák ízű, desszertre emlékeztető ízvilágú magtej. Személyes kedvencem.

