Kókusztej házilag

Kókusztej házilag

Ebben az esetben ne arra a kókusztejre gondoljatok, amit az ázsiai boltokban lehet kapni konzervdobozban, inkább arra amit a kifinomultabb kávézókban használnak alternatívaként a tej kiváltására. A már jól megszokott magtejséma szerint készül. Olcsón, és egyszerűen előállíthatod magadnak, igazán finom és egészséges.

Hozzávalók:

1000 g víz
150 g kókusztej

Elkészítse:

Egy fazékba teszem a kókuszreszeléket.

Ráöntöm a vizet. Lassú tűzön 20 percig gyöngyöztetem.

Ezután turmixgépben pörgetem 120 másodpercig.

Sűrű szövésű szűrőzsák segítségével jól kipréselem.

Íme a szűrés után fennmaradt kókuszreszelék rost. Nem dobom el, felhasználom a későbbiekben egy kókuszkrém készítéséhez.

Már mehet is üvegbe a kókusztejecske. Hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.

Ki gondolta volna, hogy meg lehet fejni a kókuszdiót? Lágy ízű, könnyed magtej, akár smoothie-khoz is remekül használható: ananásszal, mangóval, passiógyümölccsel, sárgabarackkal vagy akár sütőtökkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük