Máktej

Máktej

Az alternatív tejféleségek egyre nagyobb teret hódítanak az alap élelmiszereink között. A tejfehérje vagy tejcukor érzékenységgel, intoleranciával élő emberek jogos igénye, hogy ne kelljen teljesen lemondaniuk a tejfogyasztás élményéről. Erre ad megoldást ez a házilag is könnyen elkészíthető magital. Desszertre emlékeztető ízvilággal rendelkező, erőteljesen mákízű finomság.

Hozzávalók:

200 g darált mák
1000 g víz
40 g méz

Elkészítése:

Megdarálom a mákot.

Összeturmixolom a mákot, a vizet.

Sűrű szövésű szűrőzsák segítségével kipréselem.

A kipréselt mákrost a szűrőzsákban, szinte szárazra préselve:

Enyhén sózom.

Belenyomom a mézet, szelíden összemelegítem, maximum 45 fokig.

Mehet is a máktej az üvegbe.

Hűtőszekrényben 4-5 napig eláll. Jellegzetesen mák ízű, desszertre emlékeztető ízvilágú magtej. Személyes kedvencem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük