Ropogós fasírt, darált sertéshúsból, hagymával, tejbe áztatott kenyérszeletekkel könnyítve, tojással összefogva, a klasszikus módon ízesítve. Igazi családi recept, a prémium minőségjelző a nevében spontán keletkezett, egy vendégség alkalmával addig méltatták, míg az elnevezés örökre rajta maradt.
Hozzávalók:
1000 g darált hús – az eredeti prémium fasírt csirkemellből készül, ez most sertéscombból
120 g kenyér
200 g tej
2 db tojás
100 g vöröshagyma lereszelve
1 jó evőkanálnyi mustár
fűszerpaprika
bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Tejbe áztatom a kenyérszeleteket.
A fasírt további alapanyagait egy keverőtálba teszem.
Összegyúrom a fasírtot.
A prémium fasírt legfontosabb ízesítője a mustár.
Íme a szép egynemű fasírt massza.
A két tenyerem között gömbölyítve, majd picit kilapítva megformázom a fasírtokat.
Morzsába forgatom azokat, így lesz igazán ropogós a sülés után.
Mehetnek is a forró olajba, nem sütöm túl gyorsan, hogy legyen idejük szépen átsülni.
Íme az aranybarnára sült fasírt, papírtörlőn csepegtetem le a felesleges olajat róluk.
Kovászos uborkát tálalok mellé és friss, kopogós, puha bélű kenyeret.
Szépen átsült és szaftos maradt a közepe. Még forrón kettéveszem, kicsit fújom és már harapom is.