Fasírt, de prémium

Fasírt, de prémium

Ropogós fasírt, darált sertéshúsból, hagymával, tejbe áztatott kenyérszeletekkel könnyítve, tojással összefogva, a klasszikus módon ízesítve. Igazi családi recept, a prémium minőségjelző a nevében spontán keletkezett, egy vendégség alkalmával addig méltatták, míg az elnevezés örökre rajta maradt.

Hozzávalók:

1000 g darált hús – az eredeti prémium fasírt csirkemellből készül, ez most sertéscombból
120 g kenyér
200 g tej
2 db tojás
100 g vöröshagyma lereszelve
1 jó evőkanálnyi mustár
fűszerpaprika
bors

olaj a sütéshez

Elkészítése:

Tejbe áztatom a kenyérszeleteket.

A fasírt további alapanyagait egy keverőtálba teszem.

Összegyúrom a fasírtot.

A prémium fasírt legfontosabb ízesítője a mustár.

Íme a szép egynemű fasírt massza.

A két tenyerem között gömbölyítve, majd picit kilapítva megformázom a fasírtokat.

Morzsába forgatom azokat, így lesz igazán ropogós a sülés után.

Mehetnek is a forró olajba, nem sütöm túl gyorsan, hogy legyen idejük szépen átsülni.

Íme az aranybarnára sült fasírt, papírtörlőn csepegtetem le a felesleges olajat róluk.

Kovászos uborkát tálalok mellé és friss, kopogós, puha bélű kenyeret.

Szépen átsült és szaftos maradt a közepe. Még forrón kettéveszem, kicsit fújom és már harapom is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük