A húsfogyasztásunk csökkentésének jegyében, egy hasonlóan fehérjedús, de hús mentes megoldás a rántott tofu. Petrezselymes, vajas burgonyát, és egy tejföl alapú kapros, paprikás mártást tettem mellé az asztalra. A házi tofu pedig még mindig igazán remek, most így rántva próbáltuk ki. A tofu lágy, a panír ropogós, a burgonya vajasan tavaszias, a mártás krémes. Rántsatok Ti is tofut!!!
Hozzávalók:
házi tofu
liszt
tojás
szójamorzsa (házi tofu készítésekkor marad)
vöröshagymapor
bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tofut szeletekre vágom.
Megszórom vöröshagymaporral, sózom, borsozom.
Megkezdem a panírozását. A szokott módon, a liszt az elő réteg.
A liszt után a tojás következik.
A tojás után a morzsa.
Mindkét oldalát egyenletesen beleforgatom.
Megszólalásig, azaz beleharapásig hasonlít a halrudacskára.
Alul a petrezselymes burgonya, azon a rántott tofu, mellette a kaporral és füstölt paprikával ízesített tejfölmártás.