Rántott tofu

Rántott tofu

A húsfogyasztásunk csökkentésének jegyében, egy hasonlóan fehérjedús, de hús mentes megoldás a rántott tofu. Petrezselymes, vajas  burgonyát, és egy tejföl alapú kapros, paprikás mártást tettem mellé az asztalra. A házi tofu pedig még mindig igazán remek, most így rántva próbáltuk ki. A tofu lágy, a panír ropogós, a burgonya vajasan tavaszias, a mártás krémes. Rántsatok Ti is tofut!!!

Hozzávalók:

házi tofu
liszt
tojás
szójamorzsa (házi tofu készítésekkor marad)
vöröshagymapor
bors

olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tofut szeletekre vágom.

Megszórom vöröshagymaporral, sózom, borsozom.

Megkezdem a panírozását. A szokott módon, a liszt az elő réteg.

A liszt után a tojás következik.

A tojás után a morzsa.

Mindkét oldalát egyenletesen beleforgatom.

Megszólalásig, azaz beleharapásig hasonlít a halrudacskára.

Alul a petrezselymes burgonya, azon a rántott tofu, mellette a kaporral és füstölt paprikával ízesített tejfölmártás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük