Gluténmentes csokoládés-málnás krémes

Gluténmentes csokoládés-málnás krémes

Gyorsan, kevés munkával, látványos eredményt érhetünk el, ráadásul nagyon finom és gluténmentes is.. A piskóta ropogós, a krém bársonyosan csokoládés, mely a málna zamatával és savanykás tónusával jól harmonizál. Készítsétek el Ti is!

Hozzávalók:

100 g mandula liszt
10 g liszt
20 g kakaó
100 g kristálycukor
100 g tojásfehérje

a krémhez:

250 g tej
50 g kristálycukor
60 g tojássárgája
16 g keményítő
85 g étcsokoládé
12 g kakópor
30 g vaj

málna
rózsaszirom

Elkészítése:

Elkészítem a csokoládés krémet. A cukrot a tejbe öntöm és felforralom.

Összekeverem a tojássárgákat, a keményítőt és a tejet.

A cukorral felforralt tejbe öntöm a keményítős részt, és sűrűre főzöm.

Még forrón, de a tűzről levéve, elkeverem benne a csokoládét.

A vajat is a forró krémbe dobom, és addig keverem míg teljesen el nem oszlik benne.

Nem találtam elég intenzíven csokoládésnak a krémemet, ezért egy kevés kakaóporral egészítettem ki a receptet.

A krémet fóliával lefedve pihentetem 24 órán keresztül a hűtőszekrényben.

Elkészítem a gluténmentes mandulás-kakaós piskótakorongokat.

Felverem a fehérjét, fokozatosan adagolom hozzá a cukrot.

Enyhén sózom.

Íme a felvert fehérjehab, nem törik, nem folyik, nem ropog benne a cukor.

Óvatosan beleforgatom a kakaóporral elkevert mandulalisztet.

Nyomózsákba szedem a piskóta masszát.

Egy kör alakú kiszúrót használok sablonként a piskótakorongok kinyomásához.

Ha kész egy korong, akkor a sablont arrébb teszem a sütőpapíron, és már nyomhatom is a következőt. Mehetnek a sütőbe 170 fokon, 10-12 percre.

Íme a megsült piskótaspiráljaim.

Nyomózsák segítségével alakítom ki az alsó piskótarétegen a csokoládékrém félgömböcskéket.

A közöttük kihagyott helyeket málnaszemekkel töltöm ki.

A krém és málnaréteg tetején helyezem el az újabb mandulás-kakaós piskóta korongomat.

Tálaláskor egy rózsaszirommal és egy szem málnával koronáztam meg, leheletnyi porcukor szórással növeltem a hatásvadász kontrasztot a piros tányéron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük