Spagetti tök sült paradicsommal, hús mentesen

Spagetti tök sült paradicsommal, hús mentesen

A spagetti tök onnan kapta a nevét, hogy hőkezelés hatására a húsa afféle csíkokra esik szét, mint a spagetti, nagyon jó alap kalóriaszegényebb ételek készítéséhez. Most pirított hagymával, sült paradicsommal, egy kevés tejföllel, bazsalikommal, leheletnyi szecsuáni borssal készítjük el.

Hozzávalók:

1 db spagetti tök
különböző paradicsomok
kókuszvirágcukor
olívaolaj
200 g vöröshagyma
80 g tejföl
szecsuánibors
frissen vágott bazsalikom
bors

Elkészítése:

Hosszanti irányban félbevágom a spagettitököt.

Kanál segítségével kikaparom a magjait.

Sózom.

Borsozom.

Kevés olívaolajjal öntözöm meg.

Héjával felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 200 fokon, 50 perc alatt megsütöm.

Előkészítem a paradicsomokat a sütéshez, mérettől függően félbe vagy karikára vágom azokat, kevés kókuszvirág cukorral hintem meg, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal.

200 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.

Szépen megsült a tök is.

Villa segítségével, óvatos mozdulatokkal átmozgatom a szálas szerkezetét, vigyázva hogy a szálak egyben maradjanak.

Igazán spagettiszerű a textúrája.

A hagymát cikkekre vágom és olívaolajon legpirítom.

Nem pirítom túl puhára, sem túl barnára.

Hozzáadom a spagettitököt.

Büszkén írhatom le hogy, saját termésű szecsuáni borsot darálok bele egy keveset. Pezsgően citrusos ízt ad neki.

Frissen vágott bazsalikomlevelet szórok bele.

A tejföl is belekerül.

Óvatosan elkeverem benne a sült paradicsomok felét, a másik felét a tetejére teszem tálaláskor.

Visszatöltöm a paradicsomos tököt a héjába.

A tetejére egy kevés tejfölt szedek, bőségesen berakom sült paradicsommal és petrezselyemlevelekkel díszítem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük