Ebből a fajta péksüteményből nem igazán szoktak szendvicset készíteni, pedig adja magát a dolog. Az átmérőjéből adódóan könnyedén harapható, a hosszából adódóan igen látványos végeredményt kapunk. Az egyik katolikus hagyományokban jártas Mihály nevű ismerősünk Szent Mihály kardjához hasonlította, mely arról híres, hogy egy csapásra, 7 kolostor épült egy vonalban a nyomán, keresztül Európán, Írországtól, Izraelig. Azért mi ekkora jelentőséget nem tulajdonítanánk ennek az egyszerű szendvicsnek, az azonban tény, hogy igen finom lett. Egy csapásra elkészíthetitek ti is!
Hozzávalók:
A páchoz, 1500 g csirkemellhez:
30 g fokhagyma
30 g gyömbér
10 g vöröshagymapor
4 g fokhagymapor
20 g kókuszvirágcukor (helyettesíthető barna nádcukorral)
10 g szójaszósz
15 g só
15 g fűszerpaprika
5 g kömény
fél lime leve
1 db sós rúd
150 g pácoltt csirkemell
70 g tejföl
jégsaláta
pirított hagymakocka
Elkészítése:
Elkészítem a csirkemellet. A pácanyag alapanyagait összeturmixolom. Az egész csirkemell filéket bekenem a pácanyaggal. Alufóliával lefedve 120 fokon sütöm 1 órán át. Az alufóliát levéve 180 fokon, légkeveréssel még rápörkölök 15-20 percig. Olyan puha lesz mint a vaj.
Kialakítom a kívánt rétegrendet a szendvicsben. A ketté vágott sós rúd alsó részét megkenem tejföllel.
A tejfölréteg vágott jégsaláta ágyat fogad.
A jégsaláta rétegre helyezem el, egymás mellé a pácolt csirkemell korongokat.
A csirkemell szeletekre ismét tejfölréteg kerül.
A második tejfölrétegre érkezik a ropogós sülthagyma szórás.
A szendvicset a kettévágott sós rúd felső részével zárom.
Íme a kikandikáló beltartalom a vágási felületen. A szendvics átmérője harapás optimalizált. 😉