Mindenki által ismert, klasszikus módozat az Orly. Pillanatok alatt kivitelezhető, akár hirtelen felindulásból is. A szokványosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítek, a hozzáadott sör nem csak az ízvilágon igazít a megfelelő irányba, hanem a megsült tészta könnyedségének kialakulásában is nagy szerepe van. Most a mi esetünkben kockára vágott zöldségekkel dolgoztunk, hogy a mártogatáshoz a megfelelő méretet kapjuk. Ebből az adag masszából egy tépett malacpofás ételt is készítünk nektek, nemsoká megtalálhatjátok majd a receptek között. Ti nagyobb szeletekre vágva is belemárthatjátok a tésztába az Orlyzni valót, ha ahhoz van kedvetek, ami természetesen akár húsféle is lehet. Orlizzatok ti is!
Hozzávalók:
380 g főtt burgonya
200 g paprika
300 g hagyma
10 g fokhagyma
120 g fermentált paprika
15 g petrezselyem
150 g tojás ( 3 db )
450 g liszt, kevés sütőpor
600 g víz
240 g sör
10 g sütőpor
bors
só
Elkészítése:
Közepes kockára vágom a zöldségeimet és rászórom a frissen vágott petrezselyemzöldet.
Bekeverem az Orly masszát. A tojásokat elkeverem a vízzel.
Hozzászórom a lisztet, és habverő segítségével simára keverem.
Enyhén sózom.
Borsozom.
A sört és a sütőport csak a sütés megkezdése előtt adom hozzá.
Egy kanál segítségével juttatom a zöldséges masszát a 170 fokos olajba.
Ha mind két oldalát aranybarnára sütöttem, papírtörlőre helyezem.
Így eltávolíthatom a feleslegesen rajta lévő olajat.
Már tálalhatok is. Egy kisebb hegyet rakok az Orly falatokból, mellé a mártogatásra szolgáló sűrű, kicsepegtetett joghurtot, melyet citromlével, citromhéjjal, sóval és különböző zöld fűszerekkel ízesítettem. Kívül ropog, belül levegősen lágy, mint egy fánk, a zöldségek állaga kellően ress maradt.