Orly zöldségesmártogatós zöldfűszeres joghurttal

Orly zöldségesmártogatós zöldfűszeres joghurttal

Mindenki által ismert, klasszikus módozat az Orly. Pillanatok alatt kivitelezhető, akár hirtelen felindulásból is. A szokványosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítek, a hozzáadott sör nem csak az ízvilágon igazít a megfelelő irányba, hanem a megsült tészta könnyedségének kialakulásában is nagy szerepe van. Most a mi esetünkben kockára vágott zöldségekkel dolgoztunk, hogy a mártogatáshoz a megfelelő méretet kapjuk.  Ebből az adag masszából egy tépett malacpofás ételt is készítünk nektek, nemsoká megtalálhatjátok majd a receptek között. Ti nagyobb szeletekre vágva is belemárthatjátok a tésztába az Orlyzni valót, ha ahhoz van kedvetek, ami természetesen akár húsféle is lehet. Orlizzatok ti is!

Hozzávalók:

380 g főtt burgonya
200 g paprika
300 g hagyma
10 g fokhagyma
120 g fermentált paprika
15 g petrezselyem

150 g tojás ( 3 db )
450 g liszt, kevés sütőpor
600 g víz
240 g sör
10 g sütőpor
bors

Elkészítése:

Közepes kockára vágom a zöldségeimet és rászórom a frissen vágott petrezselyemzöldet.

Bekeverem az Orly masszát. A tojásokat elkeverem a vízzel.

Hozzászórom a lisztet, és habverő segítségével simára keverem.

Enyhén sózom.

Borsozom.

A sört és a sütőport csak a sütés megkezdése előtt adom hozzá.

Egy kanál segítségével juttatom a zöldséges masszát a 170 fokos olajba.

Ha mind két oldalát aranybarnára sütöttem, papírtörlőre helyezem.

Így eltávolíthatom a feleslegesen rajta lévő olajat.

Már tálalhatok is. Egy kisebb hegyet rakok az Orly falatokból, mellé a mártogatásra szolgáló sűrű, kicsepegtetett joghurtot, melyet citromlével, citromhéjjal, sóval és különböző zöld fűszerekkel ízesítettem.  Kívül ropog, belül levegősen lágy, mint egy fánk, a zöldségek  állaga kellően ress maradt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük