Vajkaramella, változatos ízkombinációkkal

Vajkaramella, változatos ízkombinációkkal

Megkívántuk a vajkaramellát, egy kisebb születésnapi vendégség is a láthatáron volt, és egy igazán erős karamell addikcióval rendelkező ünnepelt volt az est fénypontja, így hát kitaláltuk hogy különböző  ízesítésű vajkaramella falatokkal kápráztatjuk el. A készítés folyamataiba nyerhettek bepillantást. Készítsétek el ti is a szeretteiteknek.

Hozzávalók:

250 g kristálycukor
75 g vaj
170 g sűrített tej
feltétek: egész, pörkölt kakaóbab, kakaóbab töret, liofilizált gyümölcsök (banán, meggy, ribizli),  Maldon só, pörkölt mogyoró, pörkölt vágott pisztácia

Elkészítése:

A cukrot egy nyeles lábasba téve karamellizálom.

Aranybarnaságig viszem, nem égetem túl.

Hozzáadom a vajat.

Egyenletesen elkeverem benne.

Belecsurgatom a sűrített tejet, alaposan elkeverem.

A 50-60 fokosra visszahűtött vajkaramellát leválasztó spray-vel kifújt szilikon formákba öntögetem.

Változatosan raktam fel a tetejüket különböző finomságokkal: egész, pörkölt kakaóbabbal, pörkölt mogyoróval és kakaóbab törettel.

Liofilizált gyümölcsökkel, pörkölt, vágott pisztáciával.

Volt olyan sor amelyiket Maldon sóval hintettünk meg tekintettel a sós karamella manapság megfigyelhető népszerűségére, no meg mi is nagyon szeretjük.

Kihűtve, a formából kinyomkodva, fajtánként felsorakoztatva egy palalapra vártuk vele a vendégeinket.

Akár celofánba is csomagolhatom, ha ajándékozni szeretném vagy  hosszabb ideig eltartani, előkészülve valamely ünnepre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük