Őszibaracklé télire

Őszibaracklé télire

Az őszibarack szezon közepén viszonylag olcsón juthatunk remek minőségű, ízgazdag, érett őszibarackhoz, itt az idő hogy őszibaracklevet tegyek el télire. A boltokban kapható, ipari körülmények között készült, sok felesleges szemét termelésével járó, alacsony gyümölcstartalmú, drága gyümölcslevek megvásárlására nem érzek késztetést. Tegyetek el ti is őszibaracklevet télire!

Zamatos, gyümölcsös, édeskésen savanykás, harapnivalóan sűrű. Ezt nem csak úgy lehúzod, ezt szopogatva fogyasztod, sóhajtozások közepette, dicsérve az ízlelőbimbókon fellépő konstellációt.

Hozzávalók:

1800 g őszibarack
410 g cukor
1000 g víz
1 g borkén

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott, kimagozott őszibarackot kockára vágom.

Hozzáadom a cukrot.

Pontosan kimérem a borként, és főzés végeztével, beleszórom.

Teljesen egyneműre turmixolom.

Még forrón az üvegekbe töltöm a gyümölcslét.

Azonnal lezárom a kupakokkal az üvegeket. 98 fokos vízfürdőben tartom azokat 30 percig.

Fény védett, hűvös helyen sokáig elállnak a kamrában a polcon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük