
A szőlő igen finom, ízekben gazdag, édes és egészséges gyümölcsünk, a belőle készült lé a must. Amelynek általában alacsony a rosttartalma. Ebben a szőlőlében, amit mi készítünk magasabb a rosttartalom a rudmixer használata és a passzírozás miatt. A szőlő juice elnevezés is jól illik rá. A hőkezelés miatt jól eláll a kamrában hűvös, fénytől védett helyen, jó lesz télen felbontani egyet, és elkortyolgatni.
Hozzávalók:
3000 g szárától megfosztott saszla szőlő
0,3 g borkén
Elkészítése:
Leszedem a szárról a szemeket.

A megmosott szőlőszemeket rúdmixerrel lepörgetem.

Hamar kiadják a levüket a feszes szőlőszemek.

Szűrő és kanál segítségével átpasszírozom.

A szűréskor a szitában maradó magvak és héjdarabok a komposztra kerülnek.

Egy kevés meleg vízben feloldom a borként.

Belelöttyintem a mustba.

Egyet forralok rajta.

Egy nagyon enyhe sózás kiemeli az ízeit.

Még forrón az üvegekbe öntöm a mustot.

Azonnal lezárom a kupakokkal. 98 fokos vízfürdőben töltenek 40 percet, így elállnak majd akár több évig is, de valószínű a tél folyamán felhasználásra kerülnek.

Mehetnek a polcra a kamrába. Fényvédett, hűvös helyen várják majd a megkívánás pillanatát.

