Szárított galagonya

Szárított galagonya

A galagonya könnyen gyűjthető, egyszerűen megszárítható, jól tárolható. A galagonya legközismertebb gyógyhatásai közé tartozik a szívizomsejtek aktivitásának serkentése, a szív vérellátásának növelése, értágító, vérnyomáscsökkentő hatása. Továbbá a túlfeszült izomzatot oldja, a túlernyedtet feszesebbé teszi, javítja az alvás és pihenés minőségét.

Itt a galagonya szüret ideje, kiránduljatok egy jót, és gyűjtsetek galagonyát, készítsetek csodás lekvárt ti is egy ilyen hasznos és egészséges gyógynövényből. Mindig hagyjatok a bokron termést az utánatok érkező élőlényeknek is, van sok bokor, mindegyikről egy keveset szedjetek!

Hozzávalók:

galagonya

Elkészítése:

Az első lépés a galagonya begyűjtése, a szedéséhez érdemes kesztyűt használni, olyan helyről gyűjtök ahol nincs,  vagy nagyon csekély az autóforgalom,

Válogatás után egy mosás történik, nem érdemes áztatni. Jól lecsepegtetve, egy gyümölcs vastagságban szétterítve, közvetlen napfénytől védve, jól szellőző helyen szárítom.

2 hét után már szinte teljesen száraz.

A 3. hét elteltével teljesen száraz lett.

Száradás után jobb ha légmentesen elzárom a külvilágól, mert a levegő páratartalmát magába szívva romlásnak indulhat. Erre a célra tökéletesen megfelel egy befőttesüveg jól záródó kupakkal, én most celofántasakba tettem, későbbiekben erdei gyümölcs teakeverékhez szeretném felhasználni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük