Sajtos gofri gluténmentesen

Sajtos gofri gluténmentesen

Készítik kevert tésztából sütőporos lazítással, piskótaszerű felvert változatban, gyúrt verzió is létezik mazsolányi jégcukor darabokkal. Mi most egy kevert, felvert tojásfehérjével lazított, sajtos, sós, gluténmentes gofrit mutatunk nektek. Az otthoni gofrizás örömeit élvezzük, amióta kaptunk egy erre specializált készüléket. Tartsatok velünk!

Hozzávalók:

350  g héjában sült, reszelt burgonya
150 g Maasdamer sajt
350 g tej
115 g kockára vágott vöröshagyma
250 g glutén mentes liszt
3 db tojás sárgája
3 db tojás fehérje
50 g görög joghurt
6 g sütőpor

olívaolaj a gofrisütő kenéséhez

Tálaláskor:

120 g tejföl
70 g Maasdamer sajt
30 g parmezán sajt

Elkészítése:

A gofri alapanyagait a tojásfehérje és a sütőpor kivételével egy keverőtálba teszem.

Hozzáöntöm a tejet is.

Alaposan összeforgatom.

A tojásfehérjét félig felverem.

Enyhén sózom, és habbá verem.

Óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét az előzetesen összekevert gofri tésztával.

Óvatosan elkeverem benne a sütőport.

Vékonyan kiolajozom a gofri sütőformát.

A forró sütőfelületre kanalazom a gofrikeveréket.

8-12 perc alatt szép aranybarnára sül.

A sütőfelületről levéve, rácson hagyom kicsit kihűlni, így nem párásodik vissza, jó ropogós marad.

A sajtos gofri halmok ínycsikladón illatoznak.

A parmezánból forgácsokat kanyarítok.

Érkezik a krémes tejföl.

Mehet rá a reszelt sajt.

Megkoronázom egy pár parmezánforgáccsal.

A friss gofri ropogós, a tejföl krémes, a sajtok umami bombaként robbannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük