A paprikás pulykaragu ízében nagyjából hozza, amit egy pörkölttől el lehet várni egy picit könnyebb verzióban. Minimális munkával nagy mennyiség készíthető, tökéletes előre bedobozolni a dolgos hétköznapokra. A ragu sütőben történő befejezése igen praktikus, hiszen így nem tud leégni, nyugodtan tehetjük a dolgunkat, addig, amíg elkészül. A kuszkusz köret elkészítése pedig villámfeladat.
Hozzávalók:
2000 g pulykamell
700 g vöröshagyma
200 g paradicsom
100 g paprika
5 gerezd fokhagyma
85 g szőlőmagolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
fél teáskanál őrölt kömény
500 g kuszkusz
620 g víz
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál só
Elkészítése:
A vöröshagymát megpirítom az olajon.
Az utolsó 1 percben hozzáadom a fokhagymát.
Megszórom fűszerpaprikával.
Néhány gyors kavarás és rögtön rádobom a tv paprikát.
A paradicsom következik.
A pulykát nagyobb kockákra vágom. Sózom, borsozom, fűszerezem majorannával és köménnyel.
A hús mehet az alapba, néhány percig pirítom tovább, majd felöntöm vízzel. A lábosra ezután mehet a teteje, és így beteszem a sütőbe 110 fokon 2-3 órára, amíg a hús megpuhul.
A köret végtelenül egyszerű.
A kuszkuszra ráöntöm a forró, sós vizet, majd letakarom folpack-kal kb. 10 percre.
A petrezselymet felaprítom.
A kuszkuszt villával átmozgatom, a petrezselyem egy részével összeforgatom. (Teszek félre a tálaláshoz is,)
Íme a paprikás pulykaragu kuszkusszal és jó sok petrezselyemmel.