
Egyre több helyen lehet már kóstolni fekete bucival készült hamburgereket. Elhatároztuk, hogy mi is kipróbáljuk, elkészítjük. A csodás fekete színt tintahal tintával értük el, amely egy remek természetes színező. A buci puha, enyhén édes, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tetejét szezámmal és Maldon sóval szórtuk meg.
Hozzávalók:
500 g finomliszt
320 g tej
25 g élesztő
75 g vaj
50 g porcukor
8 g só
16 g tintahal tinta
1 db tojás
szezámmag
Maldon só (szóráshoz)
Elkészítése:
A tej egyharmadába belemorzsolom az élesztőt.

A porcukorból dobok bele egy teáskanállal.

Elkeverek benne annyi lisztet, hogy tejszín sűrűségű legyen.

A tetejét is meghintem egy kis liszttel.

35-40 fokon pihentetem, ha szépen megemelkedett, akkor a maradék liszthez öntöm a dagasztóüstbe.

Hozzáöntöm a tejet.

Beleszórom a maradék porcukrot és a sót.

Hozzácsurgatom az olvasztott vajat.

Rövid dagasztás után elkezdem adagolni a tintahal tintát.

Ha elértem a kellően sötét, ében fekete színt készre dagasztom.

Kigömbölyítem és 35-40 fokon, nedves konyharuhával letakarva a duplájára kelesztem.

Ha megkelt, átmozgatom egy kicsit és 10 egyenlő részre osztom.

Szépen kigömbölyítem és sütőpapírra helyezem a bucikat.

Megpermetezem vízzel és 25-30 perc alatt duplájára kelesztem.

Ha megkelt, tojással megkenem.

Megszórom szezámmaggal és sópehellyel.

Körülbelül 15-18 perc alatt, 180 fokon készre sütöm. Gyönyörű, fényes, illatos bucik lettek, a tintahal nem érezteti magát, a halakkal szemben ellenérzésekkel rendelkezők is bátran megkóstolhatják.

