
A kifli a legtöbb emberben kellemes emlékeket ébreszt. Gyermekkori tejbe, kakaóba mártogatás, a csücsök leharapása. Mákos, diós gubának történő felkarikázás, esetleg kettévágós, megvajazós, mézrácsurgatós képek is bevillanthatnak. És természetesen ott vannak a párizsis, kolbászos, szalámis szendók is.
Hozzávalók:
600 g finomliszt
30 g élesztő
150 g tej
250 g natúr joghurt
70 g vaj
50 g olaj
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
A szóráshoz:
szezám
fekete szezám
hawaii-i zöld só
cheddar
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsolom a tej harmadába. 
Egy teáskanál porcukrot szórok bele.

Elkeverem annyi liszttel hogy tejszín sűrűségű legyen. A tetejét is meghintem liszttel, 35-40 fokon hagyom feljönni.

Mehet is a felfuttatott élesztő a dagasztóüstbe a liszt mellé.

Beleöntöm az olvasztott vajat és a joghurtot. Megkezdem a dagasztást.

A dagasztás végén öntöm bele az olajat.

Kiszedem a tésztát az üstből.

Megformázom és egy edénybe teszem.

30-35 fokon kétszeresére kelesztem.

20-24 egyforma darabra osztom.
Kigömbölyítés következik.

Háromszögeket nyújtok a gömbökből.

A háromszögeket felcsavarom.

A kifliket sütőpapírral fedett tepsire teszem, megpermetezem vízzel és 30-35 fokon duplájára kelesztem őket.

Sütés előtt megszórom a kiflik nedves felületét sóval vagy szezámmal.

Esetleg egy kis cheddar sajttal.

180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütöm.

Ha kisültek a kiflik a papírról levéve rácsra teszem azokat, így nem párásodik be az aljuk kihűléskor.

