Füstölt „tojáskezdemény”

Füstölt „tojáskezdemény”

00_tojas.jpg

Vannak olyan baromfiboltok, ahol összegyűjtik a tyúk belsejében található tojáskezdeményeket, olyanok ezek, mint egy tojássárgája, csak sokkal erősebb hártyával, bátran lehet őket mozgatni, nem pukkadnak ki olyan könnyen. Örömmel vásároltunk belőle egy olyan alkalomra, amikor két barátunk jött hozzánk vendégségbe és valami igazán különlegeset szerettünk volna készíteni. Sóágyra helyeztük ezeket a kis aranyló gömböket és betoltuk a smokerbe. 

Elkészítése: 

Egy tepsibe 2-3 cm vastagon sót teszek. Valamivel ami gömb alakú mélyedéseket nyomok a sóba, most ehhez egy szem szilvát használtam. A mélyedésekbe teszem a tojáskezdeményeket. Mehet is a füstölőszekrénybe, amit már bemelegítettem 100 fokra. Az ajtónyitással leesik a hőfok 80 fokra, ami épp optimális, így a tojások nem szilárdulnak meg, de elérhetjük a kellő füstösséget körülbelül 40-45 perc alatt. 

01_tojas.jpg

Íme félkész állapotban.

02_tojas.jpg

Ilyen gyönyörű aranyszínű kész állapotban. Addig érdemes elkapkodni a sóágyról, amíg meleg. 

03_tojas.jpg

Ilyen folyós, krémes marad a belseje, kívül kellemesen füstös.

04_tojas.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük