
Idén nehezen jött a nyár, a fügefánk sokat fázott, kevesebb, de jó ízű, nagy fügéket termett. Jó érett, szaftos példányokból készült ez az igazán finom morzsasüti, még az is két orcára falta, aki nem is szereti a fügét. Igazi krémes, szaftos, édes, savanykás, felül ropogós, arany színben pompázó, illatozva gőzölgő csemege lett a végeredmény.
Hozzávalók:
50 g rizsliszt
50 g mandulaliszt
50 g kukoricaliszt
50 g kókuszvirág cukor
50 g kristálycukor
80 g vaj
20 g olívaolaj
1 g vanília őrlemény
só
A töltelékhez:
400 g friss, érett füge
100 g cukor
fél citrom leve
0,5 g vanília őrlemény
Elkészítése:
A morzsatészta alapanyagait egy tálba rakom.

Határozottan, gyorsan összemorzsolom, nem engedem összeállni, olvadozni.

A fügét cikkekre vágom, rászórom a cukrot, ráfacsarom a citromlevet, beleteszem a vanília őrleményt.

Jól összeforgatom.

Az üveg sütőformák alját vékonyan beszórom a morzsatésztával.

Ráteszem a fügetölteléket.

A tetejüket is beszórom a morzsatésztával.

Fortyogva sül a finomság 170 fokos sütőben, 25 percig, az illata mennyei.

Olyan szaftos, hogy csak nyammm!

