Pácolt csirkés szendvics sós rúdból Mihálykának

Pácolt csirkés szendvics sós rúdból Mihálykának

Ebből a fajta péksüteményből nem igazán szoktak szendvicset készíteni, pedig adja magát a dolog. Az átmérőjéből adódóan könnyedén harapható, a hosszából adódóan igen látványos végeredményt kapunk. Az egyik katolikus hagyományokban jártas Mihály nevű ismerősünk Szent Mihály kardjához hasonlította, mely arról híres, hogy egy csapásra, 7 kolostor épült egy vonalban a nyomán, keresztül Európán, Írországtól, Izraelig. Azért mi ekkora jelentőséget nem tulajdonítanánk ennek az egyszerű szendvicsnek, az azonban tény, hogy igen finom lett. Egy csapásra elkészíthetitek ti is!

Hozzávalók:

A páchoz, 1500 g csirkemellhez:

30 g fokhagyma
30 g gyömbér
10 g vöröshagymapor
4 g fokhagymapor
20 g kókuszvirágcukor (helyettesíthető barna nádcukorral)
10 g szójaszósz
15 g só
15 g fűszerpaprika
5 g kömény
fél lime leve

1 db sós rúd
150 g pácoltt csirkemell
70 g tejföl
jégsaláta
pirított hagymakocka

Elkészítése:

Elkészítem a csirkemellet. A pácanyag alapanyagait összeturmixolom. Az egész csirkemell filéket bekenem a pácanyaggal. Alufóliával lefedve 120 fokon sütöm 1 órán át. Az alufóliát levéve 180 fokon, légkeveréssel még rápörkölök 15-20 percig. Olyan puha lesz mint a vaj.

Kialakítom a kívánt rétegrendet a szendvicsben. A ketté vágott sós rúd alsó részét megkenem tejföllel.

A tejfölréteg vágott jégsaláta ágyat fogad.

A jégsaláta rétegre helyezem el, egymás mellé a pácolt csirkemell korongokat.

A csirkemell szeletekre ismét tejfölréteg kerül.

A második tejfölrétegre érkezik a ropogós sülthagyma szórás.

A szendvicset a kettévágott sós rúd felső részével zárom.

Íme a kikandikáló beltartalom a vágási felületen. A szendvics átmérője harapás optimalizált.  😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük