
Morzsasüti klasszikus ízkombinációval, epres-rebarbarás változatban. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, szabadon variálható. Csodás, savanykásan gyümölcsös, a nyárelő ízeivel. Szaftos töltelék, ropogós morzsaréteggel, akár forrón, langyosan, hidegen tálalható.
Hozzávalók:
a tésztához:
50 g mandulaliszt
120 g finomliszt
100 g kristálycukor
100 g vaj
vanília
só
a gyümölcsös részhez:
120 g rebarbara
300 g eper
75 g méz
só
Elkészítése:
Elkészítem a morzsatésztát. A tészta alapanyagait egy edénybe mérem.

Összemorzsolom, semmiképen nem gyúrom homogén tésztává.

Elkészítem a tölteléket. Lehúzom a rebarbaraszárak héját.

Szeletekre vágom a megtisztított epret, és rebarbarát.

Rácsorgatom a mézet.

Enyhén sózom.

Hőálló üvegformákban elosztom a morzsatészta felét.

Belehalmozom a tölteléket, szintén szépen elosztva.

Morzsatészta réteggel zárom a rétegrendet.

Mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre.

Íme az elkészült morzsasüti. A sütéskor kibugyogott gyümölcsszaft a szaftosságáról árulkodik.

Árvácska virággal és citromverbéna levéllel díszítem.

A morzsa ropogós, a töltelék szaftos, krémes, savanykás, illatozva csábít a falásra.

