A szőlő igen finom, ízekben gazdag, édes és egészséges gyümölcsünk, a belőle készült lé a must. Amelynek általában alacsony a rosttartalma. Ebben a szőlőlében, amit mi készítünk magasabb a rosttartalom a rudmixer használata és a passzírozás miatt. A szőlő juice elnevezés is jól illik rá. A hőkezelés miatt jól eláll a kamrában hűvös, fénytől védett helyen, jó lesz télen felbontani egyet, és elkortyolgatni.
Hozzávalók:
3000 g szárától megfosztott saszla szőlő
0,3 g borkén
Elkészítése:
Leszedem a szárról a szemeket.
A megmosott szőlőszemeket rúdmixerrel lepörgetem.
Hamar kiadják a levüket a feszes szőlőszemek.
Szűrő és kanál segítségével átpasszírozom.
A szűréskor a szitában maradó magvak és héjdarabok a komposztra kerülnek.
Egy kevés meleg vízben feloldom a borként.
Belelöttyintem a mustba.
Egyet forralok rajta.
Egy nagyon enyhe sózás kiemeli az ízeit.
Még forrón az üvegekbe öntöm a mustot.
Azonnal lezárom a kupakokkal. 98 fokos vízfürdőben töltenek 40 percet, így elállnak majd akár több évig is, de valószínű a tél folyamán felhasználásra kerülnek.
Mehetnek a polcra a kamrába. Fényvédett, hűvös helyen várják majd a megkívánás pillanatát.