
Gyorsan és egyszerűen elkészítő és sokkal finomabb, mint a bolti butított változatai. Sűrű és krémes az állaga, az íze pedig friss és intenzív. Nincsenek benne adalékanyagok, színezékek és tartósítószer nélkül is remekül eláll néhány napig a hűtőben.
W.

Hozzávalók:
400 g repceolaj (napraforgó olajjal helyettesíthető)
2 db egész tojás
20 g melasz (mézzel vagy cukorral helyettesíthető)
40 g mustár
fél citrom leve
só
bors
60 g tejföl
35 g friss kapor
Elkészítése:
Egy edénybe beletöröm a tojásokat, hozzáadom a mustárt. Tekerek rá sót és borsot.

Belefacsarom fél citrom levét.

Fokozatosan, vékony sugárban csurgatom bele az olajat, miközben a rúdmixer dogozik benne.

Kézi habverővel beleforgatom a tejfölt.

Beleszórom a kaprot, és átkeverem.

Jó kiegészítője volt a rántott harcsaikrának és a sültkrumplinak.

