A minap sütöttünk egy jó nagy adag paprikát, aminek egy részéből ez az izgalmas pesto készült. Ha éppen van egy kis időnk érdemes elkészíteni, hiszen hűtőben 1-2 hétig eláll, és sokoldalúan felhasználható, ha egy gyors vacsorára van szükség. Használhatjuk tésztához, remekül illik csirkéhez, pulykához és halakhoz is.
M.
Hozzávalók:
A sült paprikához:
400 g húsos paprika vegyesen (pl. kápia)
olívaolaj
só
bors
A pestohoz:
225 g sült paprika
55 g dió
68 g parmezán
15 g fokhagyma
125 g olívaolaj
Elkészítése:
A paprikákat félbevágom, és egy szilikonos sütőpapírral borított tepsire teszem. Sózom, borsozom.
Meglocsolom egy kevés olívaolajjal.
260 fokon sütöm 35 percig úgy, hogy félidőben megfordítom a paprikákat.
A sütőből kivéve azonnal lefóliázom, hogy jól átgőzölődjenek, így könnyedén le tudom majd venni a héjukat.
Ha kicsit visszahűlt, lehúzom a héjukat, és kiveszem a szárat és a magházat.
Késes aprítóba teszem a megtisztított paprikákat.
Hozzáadom a diót.
Belekerül a parmezán.
Ízesítem fokhagymával sóval és borssal.
Pürésítem a hozzávalókat, majd hozzáöntöm az olívaolajat, és megint átpörgetem egy kicsit.
Befőttes üvegbe kanalazom a pestot.
A tetejére öntök egy réteg olívaolajat.
Hűtőszekrénybe teszem felhasználásig.
1-2 hétig eláll így.