Diós paprika pesto

Diós paprika pesto

10_paprika_pesto.jpg

A minap sütöttünk egy jó nagy adag paprikát, aminek egy részéből ez az izgalmas pesto készült. Ha éppen van egy kis időnk érdemes elkészíteni, hiszen hűtőben 1-2 hétig eláll, és sokoldalúan felhasználható, ha egy gyors vacsorára van szükség. Használhatjuk tésztához, remekül illik csirkéhez, pulykához és halakhoz is.

M. 

Hozzávalók:

A sült paprikához:

400 g húsos paprika vegyesen (pl. kápia)
olívaolaj

bors

A pestohoz:

225 g sült paprika
55 g dió
68 g parmezán
15 g fokhagyma
125 g olívaolaj

Elkészítése:

A paprikákat félbevágom, és egy szilikonos sütőpapírral borított tepsire teszem. Sózom, borsozom.

11_paprika_pesto.jpg

Meglocsolom egy kevés olívaolajjal.

12_paprika_pesto.jpg

260 fokon sütöm 35 percig úgy, hogy félidőben megfordítom a paprikákat. 

13_paprika_pesto.jpg

A sütőből kivéve azonnal lefóliázom, hogy jól átgőzölődjenek, így könnyedén le tudom majd venni a héjukat.

14_paprika_pesto.jpg

Ha kicsit visszahűlt, lehúzom a héjukat, és kiveszem a szárat és a magházat.

15_paprika_pesto.jpg

Késes aprítóba teszem a megtisztított paprikákat.

1_paprika_pesto.jpg

Hozzáadom a diót.

2_paprika_pesto.jpg

Belekerül a parmezán.

3_paprika_pesto.jpg

Ízesítem fokhagymával sóval és borssal.

4_paprika_pesto.jpg

Pürésítem a hozzávalókat, majd hozzáöntöm az olívaolajat, és megint átpörgetem egy kicsit.

5_paprika_pesto.jpg

Befőttes üvegbe kanalazom a pestot.

6_paprika_pesto.jpg

A tetejére öntök egy réteg olívaolajat.

7_paprika_pesto.jpg

Hűtőszekrénybe teszem felhasználásig. 

8_paprika_pesto.jpg

1-2 hétig eláll így.

9_paprika_pesto.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük