Vörösbor-redukció

Vörösbor-redukció

Jó kiegészítője lehet sülteknek, pástétomoknak, sajtoknak. Mártásokba, pörköltekbe is kerülhet ízesítő anyagként.

Hozzávalók:

500 g száraz vörösbor
100 g cukor
50 g méz
100 g házi bodzabogyó szörp (bármilyen piros erdei gyümölcs szörpje illik hozzá)

Készítés:

Serpenyőben a cukrot barnára karamellizálom.

A vörösbor egy részével feloldom a karamellizált cukrot, majd a maradék bort is hozzáöntöm. Lassan beforralom. (A műveletet nem szabad siettetni, mert az kedvezne a keserű ízek kialakulásának.)

Végül hozzáadom a mézet, egy pici sót és a szörpöt. Ezután már csak rövid ideig forralom.

A sűrűségét úgy ellenőrzöm, hogy hideg felületre cseppentem.

Befőttes üvegben vagy díszítő palackban sokáig eláll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük