Érdemes nyitott szemmel járni a piacon, mert mindig lehet valami érdekes, különleges hozzávalót találni. Többször vettünk már citromsárga és sötétlila színű sárgarépát a megszokott narancssárga mellé. Az ízük picit különlegesebb, és az áruk ugyan háromszoros, de egy egyszerű salátát, vagy bármilyen fogást fel lehet villanyozni velük.
M.
Hozzávalók:
150 g répa
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 teáskanál méz
néhány csepp citromlé
só
friss petrezselyem
Elkészítése:
A répaféléket hosszú csíkokra vágom.
A gyömbért lereszelem.
A levét a répára nyomkodom.
Rákerül néhány csepp citromlé.
Megcsurgatom mézzel.
A petrezselymet nagyobb darabokra aprítom.
Hozzáadom a répához, és összekeverem. Tálalás előtt megsózom.
Friss, egészséges és ropogós.
A lila répát felkarikázva karamellizáld le egy kicsit. Isteni íze lesz zöldköretnek sült húsok mellé 🙂
(Mi is véletlenül jöttünk rá, majdnem odaégettük pároláskor, aztán hoppá ez így jó)
Egyébként nem venni kell, hanem megtermeszteni 🙂