Chips chips csirke

Chips chips csirke

19_chips_rantott_hus.jpg

Egy Lettországból származó jó barátunk jött el hozzánk vendégségbe, és meglepett minket rengeteg lett csokoládéval, chips-szel és két üveg jóféle vodkával, no meg egy ötlettel. Az ötlet a következő volt: készítsünk egy bundázott csirkefilét kenyérmorzsa helyett chipsmorzsával. Az eredmény fergetegesen ropogós, ízes rántott csirke lett. Megtuningoltuk még egy kis csirkebőrchips-szel és porcsin salátával, egy kis újkrumpli is került mellé csak úgy héjában megsütve.

W.

1_chips_rantott_hus.jpg

Hozzávalók:

A rántott csirkéhez:

1 db csirke kifilézett melle és combjai és a bőre a csirkebőr chipshez
100 g liszt
250 g chips (Füstölt sonkás, tejfölös, snidlingeset használtunk.)
4 db tojás
repceolaj a sütéshez

A salátához:

2 marék jégsaláta levél (Épp most lett szüretelhető a kertben.)
2 marék porcsin (A második szüretből jutott ebbe a salátába, csak terem, mint a gyom.)
6 db sárga koktélparadicsom
6 db piros koktélparadicsom

A vinaigrette-hez:

30 g fehér balzsamecet
40 g dijoni mustár
100 g olívaolaj

bors
20 g méz

néhány szem újkrumpli

Elkészítés:

A csirkebőröket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezem.

1_csirke_bor_chips.jpg

Ráhelyezek egy újabb sütőpapírt.

2_csirke_bor_chips.jpg

Lesúlyozom egy jénai tetővel.

3_csirke_bor_chips.jpg

200 fokon sütöm 20-30 percig, néha megnézem, nehogy túlsüljön.

4_csirke_bor_chips.jpg

Ha megsült leveszem a jénait és a papírt.

5_csirke_bor_chips.jpg

Sózom, és félreteszem.

6_csirke_bor_chips.jpg

Tökéletesen ropogós és áttetsző lett, gyönyörű:

Aprítógépbe teszem a chips-et.

2_chips_rantott_hus.jpg

Közepesen finomra darálom.

3_chips_rantott_hus.jpg

A megszokott módon, a csirkehús szeleteket lisztbe mártom.

4_chips_rantott_hus.jpg

Utána felvert tojásba.

5_chips_rantott_hus.jpg

Következhet a chipsmorzsás réteg.

6_chips_rantott_hus.jpg

Szépek ugye?

7_chips_rantott_hus.jpg

180 fokos repceolajban aranybarnára sütöm őket.

8_chips_rantott_hus.jpg

Ha megsültek, papírszalvétán lecsepegtetem a felesleges olajat.

9_chips_rantott_hus.jpg

Elkészítem a salátaöntetet. Az ecetet a mustárt és a mézet elkeverem, folyamatos keverés mellett belecsurgatom az olívaolajat.

10_chips_rantott_hus.jpg

Sózom.

11_chips_rantott_hus.jpg

Borsozom.

12_chips_rantott_hus.jpg

A saláta alapanyagait egy edénybe teszem.

13_chips_rantott_hus.jpg

Rácsurgatom a salátaöntetet.

14_chips_rantott_hus.jpg

Összekeverem.

15_chips_rantott_hus.jpg

A tálalás következik. A tányérra helyezem a salátát.

16_chips_rantott_hus.jpg

Melléteszem a sütőben megsütött és elfelezett újkrumplikat, a chipsbundás csirkeszeleteket, és megkoronázom a csirkebőrchips-szel. 

17_chips_rantott_hus.jpg

 

 

3 thoughts on “Chips chips csirke

  1. Épp ma vettem ugyan ilyen céllal egy „csinos csomag” szép, (kicsit még husis is) csirkebőrt. 60 dkg volt a csomag, 30 Ft-t kértek érte (á 50 Ft/kg) 🙂

  2. Sajnos felül kell írnom a tegnapi hozzászólásom. Tegnap vettem, ma bontottam ki a csomagot. A szaga megmutatta az útját: kuka.
    A Vámház krt-i csarnokban kapható „csirkebőr” étel készítésre alkalmatlan nyesedék. Bőr, hús, háj ahogy a csirkét feldolgozó keze alól leesik. Emberi fogyasztásra alkalmatlan.
    Térjünk vissza az alapokhoz, kezdjük magunk gyűjteni a megvásárolt húsokról a minőségi csirkebőrt.

    s.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük