Kapros csirkecombok sült zöldségfélékkel

Kapros csirkecombok sült zöldségfélékkel

18_csirkecomb_kapros.jpg

Könnyen és gyorsan elkészíthető, igazi nyárízű fogás. A csirke fűszerezése tetszés szerint variálható, de úgy lesz igazán üde, ha friss fűszereket használok a készítéséhez, méghozzá jó sokat. A körethez felhasználhatunk bármilyen zöldséget, ami éppen van otthon. Vajon pirítva, pici száraz fehérborral frissítve lesznek igazán remek kiegészítői a kaportól illatozó, szaftos csirkehúsnak.

M. 

Hozzávalók:

A csirkéhez:

1000 g csirke alsócomb
400 g tejföl
120 g Maasdamer sajt
50 g vöröshagyma
200 g tej
1 gerezd fokhagyma
40 g újhagyma
50 g kapor
40 g zabliszt

bors

A körethez:

karfiol
fehérrépa
sárgarépa
zöldborsó
újkrumpli (előfőzött)
vaj
száraz fehérbor

bors

Elkészítése:

A csirkecombokat tepsibe teszem. Sózom, és borsozom.

1_csirkecomb_kapros.jpg

Egy edénybe teszem a tejfölt, a sajtot és az újhagymát.

2_csirkecomb_kapros.jpg

Beleöntöm a tejet.

3_csirkecomb_kapros.jpg

Hozzáadom az apróra vágott  fokhagymát.

4_csirkecomb_kapros.jpg

A lisztet beleszórom, és elkeverem.

liszt.jpg

Sózom, borsozom.

7_csirkecomb_kapros.jpg

A kaprot finomra vágom.

5_csirkecomb_kapros.jpg

A tejfölös keverékhez adom.

6_csirkecomb_kapros.jpg

Alaposan összekeverem.

8_csirkecomb_kapros.jpg

A keveréket egyenletesen a csirkecombokra kanalazom. 180 fokon 55 percig sütöm.

9_csirkecomb_kapros.jpg

A sütőből kiveszem, rászórom a sajt másik felét. 

10_csirkecomb_kapros.jpg

További 30 percre visszateszem sülni, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

11_csirkecomb_kapros.jpg

A körethez előkészítem a zöldségeket.

12_csirkecomb_kapros.jpg

Egy serpenyőben vajat melegítek.

13_csirkecomb_kapros.jpg

Beleteszem a zöldségeket pirulni.

14_csirkecomb_kapros.jpg

Sózom, borsozom, és felöntöm egy kevés fehérborral.

15_csirkecomb_kapros.jpg

A zöldborsót később szórom a serpenyőbe, mert kevesebb idő kell neki, de ugyanúgy járok el vele, mint a többi zöldséggel.

16_csirkecomb_kapros.jpg

A zöldségek néhány perc alatt elkészülnek, akkor finomak igazán, ha ropogósak maradnak, máris tehetem tányérra a csodálatosan ízes csirkecombokkal, amelyek felületén ropog a sajt, maga a hús pedig omlós és szaftos.

17_csirkecomb_kapros.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük