Könnyen és gyorsan elkészíthető, igazi nyárízű fogás. A csirke fűszerezése tetszés szerint variálható, de úgy lesz igazán üde, ha friss fűszereket használok a készítéséhez, méghozzá jó sokat. A körethez felhasználhatunk bármilyen zöldséget, ami éppen van otthon. Vajon pirítva, pici száraz fehérborral frissítve lesznek igazán remek kiegészítői a kaportól illatozó, szaftos csirkehúsnak.
M.
Hozzávalók:
A csirkéhez:
1000 g csirke alsócomb
400 g tejföl
120 g Maasdamer sajt
50 g vöröshagyma
200 g tej
1 gerezd fokhagyma
40 g újhagyma
50 g kapor
40 g zabliszt
só
bors
A körethez:
karfiol
fehérrépa
sárgarépa
zöldborsó
újkrumpli (előfőzött)
vaj
száraz fehérbor
só
bors
Elkészítése:
A csirkecombokat tepsibe teszem. Sózom, és borsozom.
Egy edénybe teszem a tejfölt, a sajtot és az újhagymát.
Beleöntöm a tejet.
Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát.
A lisztet beleszórom, és elkeverem.
Sózom, borsozom.
A kaprot finomra vágom.
A tejfölös keverékhez adom.
Alaposan összekeverem.
A keveréket egyenletesen a csirkecombokra kanalazom. 180 fokon 55 percig sütöm.
A sütőből kiveszem, rászórom a sajt másik felét.
További 30 percre visszateszem sülni, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
A körethez előkészítem a zöldségeket.
Egy serpenyőben vajat melegítek.
Beleteszem a zöldségeket pirulni.
Sózom, borsozom, és felöntöm egy kevés fehérborral.
A zöldborsót később szórom a serpenyőbe, mert kevesebb idő kell neki, de ugyanúgy járok el vele, mint a többi zöldséggel.
A zöldségek néhány perc alatt elkészülnek, akkor finomak igazán, ha ropogósak maradnak, máris tehetem tányérra a csodálatosan ízes csirkecombokkal, amelyek felületén ropog a sajt, maga a hús pedig omlós és szaftos.