Karalábé húsgombóccal

Karalábé húsgombóccal

21_toltott_karalabe.jpg

Ez az étel remek alternatívája a töltött karalábénak. A könnyű, nyárias karalábéhoz szuperül illik a füstölt sonkától telt ízű húsgombóc. Ráadásul, ha van olyan a családban, aki nem szereti a karalábét, akkor ő kaphatja külön a gombócokat.

M.

Hozzávalók:

3 db karalábé
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 g natúr joghurt
200 g tejszín
1 evőkanál kókuszzsír
kevés zabliszt

bors

A húsgolyókhoz:

800 g darált sertéshús
100 g nyers, füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
1 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
repceolaj a sütéshez

Elkészítése:

A karalábékból vágok néhány egyforma hasábot. Ezeket félreteszem, később megsütöm.

1_toltott_karalabe.jpg

Egy tepsibe teszek egy kevés kókuszzsírt.

2_toltott_karalabe.jpg

A karalábét és a vöröshagymát felkockázom, és a tepsibe teszem. Beledobom a fokhagymát, sózom, és borsozom. Alufóliával lefedve 180 fokon addig sütöm, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ez körülbelül 30 perc.

3_toltott_karalabe.jpg

A húsgolyókhoz apróra vágom a hagymaféléket és a sonkát.

4_toltott_karalabe.jpg

Ezeket a húshoz adom, sózom és borsozom.

5_toltott_karalabe.jpg

Alaposan összekeverem.

6_toltott_karalabe.jpg

Egyforma golyócskákat formázok a húsból.

7_toltott_karalabe.jpg

Olajban megsütöm.

8_toltott_karalabe.jpg

A golyócskáról leitatom a felesleges olajat.

9_toltott_karalabe.jpg

Egy serpenyőben egy evőkanálnyi kókuszszírt melegítek.

11_toltott_karalabe.jpg

A karalábé hasábokat megforgatom a zablisztben.  

12_toltott_karalabe.jpg

A hasábok minden oldalát megpirítom.

13_toltott_karalabe.jpg

Papírtörlőre szedem.

14_toltott_karalabe.jpg

A megpuhult karalábét és hagymát turmixgépbe teszem.

15_toltott_karalabe.jpg

Hozzáöntöm a joghurtot és a tejszínt, majd pürésítem.

16_toltott_karalabe.jpg

Tálalás előtt felmelegítem és rúdmixerrel habosítom.

17_toltott_karalabe.jpg

A karalábé hasábokat sózom, és már tálalhatok is.

18_toltott_karalabe.jpg

A habosított karalábépüréből szedek a tányérra, középre építek egy halmocskát a húsgolyókból. A tányér szélére kerülnek a karalábé hasábok. Metélőhagymától még üdébb a látvány. 

19_toltott_karalabe.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük